HER BLIR DE PÅGREPET: Tre menn og to kvinner er siktet for heleri og trusler med våpen. Her føres de vekk fra stedet. Foto: Daniel Laabak
HER BLIR DE PÅGREPET: Tre menn og to kvinner er siktet for heleri og trusler med våpen. Her føres de vekk fra stedet. Foto: Daniel LaabakVis mer

Fem pågrepet i væpnet aksjon på Grønland

Politiet har funnet «uvanlig mye tjuvgods». Sjekkes opp mot ransbølgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har pågrepet fem personer i en væpnet politiaksjon i en leilighet på Grønland, melder Oslo politidistrikt på Twitter.

Både tyvegods og våpen ble beslaglagt i aksjonen, opplyser politiet.

De skal blant annet ha funnet «svært mange» Iphoner i leiligheten.

- Utgangspunktet for aksjonen var en person som ringte politiet og sa han var truet med en pistol i en leilighet på Grønland i Oslo. Meldingen var av en slik karakter at politiet bevæpnet seg og tok seg inn i leiligheten. Der påtraff de tre menn og to kvinner. Det ble funnet en pistol som trolig er en såkalt softgun, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo-politiet til Dagbladet.

Under ransakingen kom politiet også over det de mistenker er tjuvgods.
 
- Det beskrives å være svært mange Iphoner og andre Apple-produkter. Det meldes å være uvanlig mye tjuvgods, sier Krokan.

Sjekkes mot ransbølge Den siste måneden har det vært svært mange personran i Oslo. Mange av ranerne har, ifølge politiet, vært ute etter Iphone-telefoner.

- Om beslaget kan knyttes til de mange ranene den siste tida blir spekulasjoner, men deter  naturlig nok noe som skal undersøkes og saken tas over av Grønland politistasjon, sier han.

De fem personene er ikke etnisk norske og er i alderen 53 til 23 år, opplyser politiet. De er alle plassert i arresten.

Hva den fornærmede mannen gjorde i leiligheten er ennå noe uklart, opplyser politiet.

- Uvanlig aktivitet En nabo på stedet sier til Dagbladet at han har merket mye uvanlig aktivitet fra leiligheten de siste par månedene.

- Det har vært veldig mye forskjellige og ukjente folk inne og utenfor. Det har vært veldig mye aktivitet der, sier naboen.

Dagbladet kommer med mer.