Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem palestinere drept på Gazastripen

Israel fortsetter sin omfattende militæraksjon nord på Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble fem palestinere drept i militæraksjonen, ifølge sykehuskilder og øyenvitner.

En av de drepte skal være en 75 år gammel mann, og han ble ifølge familien sin skutt og drept av israelske soldater da han prøvde å redde sin handikappede sønn inn i huset.

Blant de fem som ble drept, er også en av statsminister Ismail Haniyehs livvakter, ifølge øyenvitner. I kveld ble en kvinne drept av israelske soldater da hun sammen med andre palestinske kvinner demonstrerte utenfor en moské.

Den israelske hæren innledet onsdag morgen en av de største aksjonene på Gazastripen på flere måneder.

Ifølge innbyggere i byen Beit Hanoun har de israelske soldatene hentet ut en rekke innbyggere i lastebiler for å avhøre dem.

Innbyggerne i Beit Hanoun forteller videre at de i praksis blir holdt under militært portforbud som følge av den omfattende israelske aksjonen i byen.

- Israels forsvarsstyrker har inntatt Beit Hanoun og ber alle innbyggerne om å holde seg hjemme inntil videre, het det i en radiomelding fra hæren.

- Innbyggerne har panikk ettersom lyden av maskingevær og eksplosjoner aldri stanser. Portforbudet håndheves svært, svært strengt, sier journalisten Yamen Hamad.

I alt 13 palestinere og én israelsk soldat er drept i aksjonen.

(NTB)