Fem partier kjemper mot sperregrensen

Alle de fem mindre stortingspartiene ligger på 4-tallet på den siste meningsmålingen Respons har gjort for Aftenposten og Bergens Tidende. Frp gjør det godt og får over 18 prosent.

MOT GRENSA: Alle de fem småpartiene kjemper for å holde seg over sperregrensa på en ny måling. Her er fire av de fem partiene representert ved sine partiledere, Audun Lysbakken (SV), Rasmus Hansson (MDG), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MOT GRENSA: Alle de fem småpartiene kjemper for å holde seg over sperregrensa på en ny måling. Her er fire av de fem partiene representert ved sine partiledere, Audun Lysbakken (SV), Rasmus Hansson (MDG), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ikke siden sist stortingsvalg har Respons Analyse målt en større andel usikre KrF-velgere. Partiet går ned 0,6 prosentpoeng til 4,5 prosent.

Fire av de fem små partiene tilhører asylopposisjonen på Stortinget, noe de ikke får uttelling for. KrF-leder Knut Arild Hareide tror flyktningdebatten spiller inn. Han mener KrF trenger å få vist en annen side av seg selv.

- Mange ser KrFs gode hjerte i den debatten, men vi må også få fram at vi har en helhetlig politikk, sier han til Bergens Tidende.

Sosialistisk Venstreparti havner under sperregrensen med 3,9 prosent, et fall på 0,6 prosentpoeng. Venstre får 4,8 prosent, en liten fremgang på 0,1 prosentpoeng. Senterpartiet får 4,9 og er størst blant de minste partiene, selv om de går tilbake 0,8 prosentpoeng. MDG havner på 4 prosent, tilbake 0,2.

Ap, Høyre og Frp kommer best ut av målingen.

Ap går fram 1,7 prosentpoeng til 32,5 prosent, Høyre går fram 1,6 prosentpoeng til 25 prosent og Frp får 18,1 prosent, en framgang på 0,3 prosentpoeng.

Om målingen var resultatet ved et stortingsvalg, ville Høyre, Frp, KrF og Venstre fått til sammen 91 mandater på tinget, fem færre enn de har i dag.

Feilmarginen på målingen er mellom 2 og 3 prosentpoeng, og alle endringene er dermed innenfor feilmarginen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer