Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem personer arrestert etter påstander om gruppevoldtekt

Blant dem sønnen til en libysk polititopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går styrtet den libyske kvinnen Eman al-Obeidi inn på pressehotellet Rixos hotell i Tripoli og hevdet at hun hadde blitt gruppevoldtatt av 15 av Muammar Kadhafis menn etter at hun ble arrestert.

Kvinnen ble raskt overmannet av sivilt vaktpersonell og hotellansatte og fraktet av gårde i en bil.

Vise-utenriksminister Khalid Kaim i Libya sier i dag at fem menn nå er arrestert i forbindelse med etterforskningen av voldtektsanklagene. En av de arresterte er sønnen til en libysk polititopp, melder Sky News.

Ifølge Kaim skal voldtekten ha skjedd etter at hun hadde avtalt et møte med minst en av menne, men al-Obeidi mener hun ble utsatt for voldtekten da hun ble stoppet fordi henne identitetspapirer viste at hun kom fra opprørerbyen Benghazi.

Dårlig håndtering Viseutenriksministeren sier til Sky News at håndteringen til de ansatte ved hotellet i går var dårlig og at man aldri skulle ha trukket våpen.

Kvinnen skal, ifølge myndighetene, ha det bra og hun skal få juridisk bistand.

På en pressekonferanse insisterte en talsmann for myndighetene på at al-Obeidi påstander nå tas på alvor og etterforskes grundig.
Talsmannen sier også at kvinnen trolig vil få møte vestlige journalister innen få dager. 

Derimot holdes hun fortsatt av myndighetene som en del av etterforskningen, slik Sky News forstår det.

Journalister skadd Kvinnen tok seg på lørdag inn på femstjerners hotellet Rixos i Tripoli, der vestlige journalister invitert av Kadhafi-regimet er innlosjert.

Før hun fikk fortalt historien sin ble hun overmannet og kastet ut. Minst en journalist som forsøkte å stoppe utkastelsen ble skadd og et av CNNs kameraer ble knust før hun ble dratt av gårde. Sikkerhetspersonell i sivil stoppet journalistene og en av dem dro fram en revolver.  
Like etter innkalte myndighetene til en pressekonferanse der de sa at hun var full og muligens mentalt syk.

DÅRLIG HÅNDTERT: Viseutenriksministeren er enig i at situasjonen der kvinnen kom inn på pressehotellet, men ble raskt overmannet og hastet ut igjen, var dårlig håndtert. Foto: AP/Jerome Delay/SCANPIX
DÅRLIG HÅNDTERT: Viseutenriksministeren er enig i at situasjonen der kvinnen kom inn på pressehotellet, men ble raskt overmannet og hastet ut igjen, var dårlig håndtert. Foto: AP/Jerome Delay/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media