Angrepet på buss i London:

Fem personer arrestert

Det britiske politiet har pågrepet fem personer etter et angrep på et lesbisk par i London.

BANKET OPP: Melania Geymonat (28) (t.v.) og kjæresten Chris ble banket opp på en nattbuss i London onsdag. Volden skal ha vært motivert av homofobi. Foto: Privat
BANKET OPP: Melania Geymonat (28) (t.v.) og kjæresten Chris ble banket opp på en nattbuss i London onsdag. Volden skal ha vært motivert av homofobi. Foto: PrivatVis mer

Fem personer er arrestert i London etter at et lesbisk par ble angrepet på en nattbuss, melder nyhetsbyrået AFP.

Angrepet skal ha skjedd etter at paret nektet å kysse foran en gjeng med ungdommer på bussen.

Krevde at de skulle kysse

«Vi må ha kysset eller noe, for disse gutta kom etter oss», skriver Melania Geymonat (28) på Facebook om hendelsen hun og kjæresten Chris ble utsatt for onsdag.

Kvinnene var på vei hjem etter en date, og skulle til Camden Town. En gruppe unge menn skal så ha begynt å trakassere dem da de fant ut at kvinnene var et par.

«Jeg husker ikke om de allerede var der, eller kom på etter oss», skriver Geymonat på Facebook, og skildrer videre hva som hendte:

«De begynte å oppføre seg som 'hooligans', krevde at vi skulle kysse sånn at de kunne nyte synet, kalte oss 'lesber' og beskrev seksuelle posisjoner».

HEDRET: Politiet i Miami har offentliggjort flere videoer fra da fire menn gikk til angrep på et homofilt par under Pride-feiringa i byen i april. Helmut Muller Estrada, som var vitne til det hele, har senere blitt hedret for sin innsats som førte til at fire menn nå er anholdt av politiet. Video: WSVN, Miami Beach Police Vis mer

«Blødde fra overalt»

Geymonat forsøkte å roe ned situasjonen ved å vitse det hele bort, skriver hun videre. Kjæresten Chris forsøkte å spille syk.

«Men de fortsatte å trakassere oss, kastet mynter på oss og ble mer entusiastiske av det. Plutselig er Chris i midten av bussen, og slåss med dem.»

Geymonat gikk bort til kjæresten, og så at hun blødde fra ansiktet. Ifølge 28-åringen skal tre menn ha slått Chris.

«Plutselig ble jeg slått. Jeg ble svimmel da jeg så blod, og falt bakover. Jeg husker ikke hvorvidt jeg mistet bevisstheten. Plutselig hadde bussen stoppet, politiet var der og jeg blødde fra overalt», skriver Geymonat.

Går gjennom overvåkningsvideo

Ifølge det britiske politiet blir saken fulgt opp ved å gå gjennom overvåkningsvideo som skal vise volden.

Geymonat forteller til BBC at hun er takknemlig overfor London-politiet.

- Politiet er ekstremt gode, vi er i tett kontakt og de etterforsker saken, sa 28-åringen til BBC Radio 4.