Fem personer døde i 2010: Hver dag risikerer disse barna livet for å komme seg til skolen

Er dette verdens farligste skolevei?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I den nepalesiske landsbyen Benighat i Nepal har barna en annerledes skolevei enn hva de fleste er vant til.

Ikke bare er skoleveien annerledes, den er også livsfarlig.

For å komme seg til skolen må de krysse elva Trishuli ved å benytte seg av en taubane.

• Se video øverst i saken.

Tragisk ulykke i 2010 Taubanen må brukes for å krysse elva, og den må innbyggerne krysse om de skal på skole, handle eller møte venner og familie som bor på den andre siden.

<strong>FÅR HJELP:</strong> To jenter får hjelp til å komme ned etter å ha brukt taubanen. Foto: Manish Duwadi / Barcroft India
FÅR HJELP: To jenter får hjelp til å komme ned etter å ha brukt taubanen. Foto: Manish Duwadi / Barcroft India Vis mer

Mange skader seg når de bruker taubanen. Flere har mistet fingrene i møtet med de harde og skarpe kablene.

I 2010 skjedde det en tragisk ulykke: En kabel røyk da flere mennesker skulle ta seg over elva ved hjelp av taubanen. Fem personer falt i elva og omkom.

Etterspør bruer Mange av kablene er nylig byttet ut, men de siste årene har det vært stor etterspørsel etter bruer som kan ta lokalbefolkningen trygt over til den andre siden.

Så langt er det bare bygget én gangbru i distriktet etter ulykken i 2010. Men den gir lokalbefolkningen så lang reisevei at de fleste fortsatt bruker taubanen når de skal krysse elva.

Prøver å unngå taubanen Shreyas Kumar, en av de lokale, bruker hengebrua hvis elva flommer.

- Når elva flommer, prøver jeg å unngå å bruke taubanen, og heller bruke hengebrua. Det er en mye lengre, men tryggere rute, sier Kumar, som også forteller at familien er redd og preget etter ulykken i 2010.

Nepals statsminister, Khadga Prasad Sharma Oli, annonserte nylig en toårsplan for å erstatte de livsfarlige taubanene med 366 hengebruer i nærområdet.

I januar 2016 ble den første av disse hengebruene åpnet. I mellomtiden må innbyggerne benytte seg av taubanene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer