Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem personer forgiftet på Roskilde-festivalen

De fem danskene ble tilbudt det de trodde var en uskyldig drink. Kort tid etter falt de om.

FORGIFTET:  De fem personene falt om foran den Orange Scenen på festivalområdet. De er utenfor livsfare, men har fortsatt kramper, opplyser politiet lørdag formiddag.
Foto Carl Redhead / SCANPIX
FORGIFTET: De fem personene falt om foran den Orange Scenen på festivalområdet. De er utenfor livsfare, men har fortsatt kramper, opplyser politiet lørdag formiddag. Foto Carl Redhead / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var fire danske jenter og en gutt som klokka halv fire i natt ble tilbudt en shotliknende drink. Like etter fikk de kramper og gikk i bakken foran den Orange Scenen på festivalområdet. 

- De er innlagt på sykehus. De er utenfor livsfare, men har fortsatt kramper, sier vaktsjef John Johnsen ved Midt og Vestjylland-politiet til Dagbladet. 

På sykehuset tok de promilleprøver av de fem personene. Prøvene viste en promille på under 0,5. 

- Det er ikke på grunn av inntak av alkohol at de falt om. Vi tør ikke si hva det er de har fått i seg, men trolig er det narkotika, sier Johnsen. 

De fem personene har ikke blitt verken ranet eller utsatt for annen kriminalitet. Politiet vet så langt ikke hva motivet for forgiftningen kan ha vært. 

- Vi ber alle holde øye med om noe blir puttet i drinken deres, og ikke ta imot drikkevarer fra personer man ikke kjenner, sier Johnsen. 

Ifølge den danske avisa Ekstra Bladet skal det ha vært en mann i 30-årene som tilbød de fem festivaldeltakerne drinkene. Mannen skal være om lag 190 centimeter høy og ha lyst hår, skriver avisa. Politiet kan ikke bekrefte disse opplysningene overfor Dagbladet.