Fem personer pågrepet for kunsttyveri til 10 millioner

Nok et kunsttyveri hemmeligholdt av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Tildligere i dag kom det fram at litografiet «Løsrivelsen II» av Edvard Munch ble stjålet tidligere i år, men at politiet hadde hemmeligholdt tyveriet.

Nå kommer det fram at politiet har hemmeligholdt nok et kunsttyveri. Fem personer er pågrepet og siktet for tyveri av kunst og antikviteter til en verdi av 10 millioner kroner i en aksjon politiet har holdt hemmelig i høst.Tyveriet ble gjort fra galleriet Kaare Berntsen i september i år. Politiet har holdt saken hemmelig av hensyn til etterforskningen, og nylig pågrep politiet fem personer gjennom internasjonalt samarbeid, skriver Aftenposten.no.

— Fem personer; en nordmann, to svensker, en danske og en person fra Portugal, er siktet i saken. Flere av dem har delvis erkjent dette tyveriet. To personer ble pågrepet i Nederland da de solgte en del av de stjålne gjenstandene, sier lederen av etterforskningsenheten for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, John Roger Lund.

Tyvene fikk med seg malerier av blant andre Sam Francis, Thomas Fearnley og Erling Enger, samt en del juveler, til en totalverdi på rundt 10 millioner kroner. Om lag halvparten av tjuvgodset er nå gjort rede for. Mye tilbakeført til galleriet, mens andre er i politiets varetekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer