Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem personer skadd i beltevognulykke i Troms

Forsvarets beltevogn kjørte av veien og veltet under en øvelse ved Skjold i Troms natt til fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de tre som er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge, ble sendt i et SeaKing-helikopter. Ifølge politiet er vedkommende muligens alvorlig skadd, men skadeomfanget er ikke avklart.

- Tilstanden er stabil for alle tre. De fikk hode-, nakke- og ryggskader, sier presse- og informasjonsoffiser Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter til NTB.

- Det er personell fra andrebataljonen som er skadd, er alt han vil si om de tre.

Beltevognen fra andrebataljonen, også kjent som infanteribataljonen, ved Skjold deltok i en forsvarsøvelse ved Mauken skytefelt i Målselv kommune. Øvelsen avsluttes som planlagt fredag.

- Dette er et terrenggående kjøretøy, så det kan gå både på vei og i terrenget. Vi må undersøke for å finne ut av hva som har skjedd, også for å unngå at det skjer igjen, sier Stordal.

- Det er i utgangspunktet vernepliktige soldater som deltar på øvelsen, men vi har ikke fullstendig oversikt over hvem som har vært involvert i ulykken ennå, sier operasjonsleder Reinert Johansen i Troms politidistrikt til NTB fredag morgen.

Ulykken skjedde klokken 3.45.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling