Fem personer skutt av mann i passerende bil

Bevæpnet politi leter etter mann med luftvåpen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var i går kveld politiet har fikk melding om fem tilfeller der personer ble truffet av luftvåpen.

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot, men politiet jobber med å sortere alle opplysningene som har kommet inn i saken.

- Vi har endel opplysninger vi jobber opp mot, og håper at vi litt senere kan komme med mer nøyaktige opplysninger om gjerningsmannen, sier Øyvind Matre, politiførstebetjent på Majorstua politistasjon, til Dagbladet.no.

Politiet fikk først melding om at en kvinne hadde blitt skutt i armen ved Frigg-feltet mellom Majorstua og Vinderen i Oslo i seks-tida i går.

- Kvinnen ble skutt i armen av en passerende bil. Litt senere fikk vi en ny melding om at en kvinne hadde blitt skutt i låret i Holmenkollveien, opplyser operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet har foreløpig ingen formening om hva som ligger bak skytingen, men mener det er snakk om én gjerningsmann.

Han skal ha skutt mot kvinnene med et gassdrevet luftvåpen.

Klokka 20.26 i går ble en mann og en kvinnelig syklist beskutt vet Jet-stasjonen i Kirkeveien, like i nærheten av Ullevål universitetssykehus. Senere ble det meldt om en mann som var skutt i Sognsveien ved Ullevål stadion.

SKUTT: Syklisten på bildet ble truffet mens han syklet i Sognsveien på Ullevål. Han fikk lettere skader. Foto: TRULS GRANDE
SKUTT: Syklisten på bildet ble truffet mens han syklet i Sognsveien på Ullevål. Han fikk lettere skader. Foto: TRULS GRANDE Vis mer

Heller ingen av disse personene skal ha livstruende skader, opplyser operasjonsleder Ege.

Den antatte gjerningsmannen skal ha nordisk utseende, men vitnene politiet har snakket med, er ikke samstemte i beskrivelsene av verken ham eller bilen han kjører.

- Vi har fått sprikende forklaringer. Fra at bilen han kjører, skal ha vært brun eller grå av eldre modell, til at den skal ha vært rød eller burgunder. Vi fikk også meldinger om at den skal ha hatt et visst registeringsnummer, men dette viste seg å være feil, sa operasjonsleder ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no rett før klokka halv tolv i kveld.

Noen har forklart at det var to personer i bilen, andre at det var bare én.

Fem personer skutt av mann i passerende bil
SJEKKET: På grunnlag av vitneopplysninger og tips sjekket politiet flere biler på jakt etter snikskytteren, men har så langt ikke pågrepet noen.