SENTRAL:  René «Roma» Karoli er et av overhodene i det norske romfolk-miljøet. Arkivfoto: Dagbladet.
SENTRAL: René «Roma» Karoli er et av overhodene i det norske romfolk-miljøet. Arkivfoto: Dagbladet.Vis mer

Fem personer tiltalt for drapsforsøk på Karoli

Flere personer skal ha angrepet dem med brekkjern, machete, øks og kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen fem personer er tiltalt for drapsforsøk på René Karoli og sønnen i et bingolokale i Oslo andre påskedag i fjor.

Karoli og hans 24 år gamle sønn ble alvorlig skadd da flere personer skal ha angrepet dem med brekkjern, machete, øks og kniv inne i lokalet til Torshov Bingo.

Rettssaken starter i Oslo tingrett 13. april og varer i tolv dager. Ifølge tiltalen forsøkte de fem å drepe Karoli ved å slå ham en rekke ganger, flere steder på kroppen og/eller hodet. Alle de tiltalte nekter for å ha forsøkt å drepe Karoli og sønnen, men erkjenner straffskyld for å ha utøvd vold, skriver Aftenposten.

Overvåkningsbilder fra bingolokalet har vært sentrale i etterforskningen.

Begge de to ofrene har tidligere vært innblandet i en rekke interne oppgjør i det norske sigøynermiljøet. Fire av de fem tiltalte tilhører Josef-familien, og er barnebarn av Franz Josef som kom til Norge samtidig som René Karolis far Polykorp Karoli og hans to brødre kom til landet. Polykorp Karoli ble ansett som sigøynerkongen i Norge fram til han døde i 2001.

De to familiene har vært i langvarig konflikt, og flere dommer viser at de to familiene ved en rekke anledninger har barket sammen.

Den siste tiltalte er en norskmarokkaner som sammen med en av de tiltalte fra Josef-familien i 2010 ble dømt for å ha deltatt i et gjengoppgjør på Furuset i Oslo.

(NTB)