Foto: LASSE LJUNG / NYHETSFOTO
Foto: LASSE LJUNG / NYHETSFOTOVis mer

Fem personer truffet av lynet i Sandefjord

Fraktet til sykehus. Skadene kan være omfattende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Fem personer fra Sandefjord er fraktet til sykehus i forbindelse med det som trolig var et lynnedslag ved brygga i sentrum av vestfoldbyen i kveld.

I tillegg til de tre som først ble brakt til sykehus i Tønsberg, er nå ytterligere to lagt inn til observasjon, skriver NTB. Ingen av de tre som først ble brakt til sykehus skal være livstruende skadd, men tilstanden er ennå ikke avklart.

- Det smalt noe så grassat! Og det gnistret over alt.
Det forteller Harald Bråten (75) fra Farsund til Sandefjords Blad. Sammen med kona Reidun var han torsdag i 19.50-tida vitne til det kraftige lynnedslaget i Hesteskoen i Sandefjord, skriver avisen.

43-åring hardt rammetIfølge politiet ble en 43 år gammel mann hardest rammet. Han ble behandlet på stedet, mens en kvinne på 49 år og hennes 16 år gamle datter er kjørt til sykehuset i Tønsberg. De skaldde skal ha oppholdt seg i nærheten av en bensinstasjon da lynnedslaget kom.

- Vi har fått melding om at tre personer har blitt truffet av lynet. De er kjørt til Vestfold sentralsykehus, det er alt vi vet foreløpig, sa operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no i 20.15-tida.

Politiet fikk melding om de skadde klokka 19.50.

21.55 bekreftet AMK at ytterligere to personer som oppholdt seg sammen med de tre første ble rammet av  lynnedslaget fikk i ettertid ubehag og er brakt til sykehus for obeservasjon. Skadene kan være omfattende og behandles som om de har vært i berøring av høyspent.

Dagbladet.no kommer med mer.