KAMPER: Italienske politistyrker har flere dager på rad havnet i harde sammenstøt med demonstranter som blokkerer en søppelfylling i byen Terzigno ved storbyen Napoli. Foto: EPA/Scanpix
KAMPER: Italienske politistyrker har flere dager på rad havnet i harde sammenstøt med demonstranter som blokkerer en søppelfylling i byen Terzigno ved storbyen Napoli. Foto: EPA/ScanpixVis mer

Fem politifolk såret i nye sammenstøt ved Napoli

Folk protesterer mot søppelhåndteringen i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Fem politifolk er lettere såret i nye sammenstøt med demonstranter som protesterer mot søppelhåndteringen ved den italienske storbyen Napoli.

Byen Terzigno like ved Napoli har i flere dager vært rammet av voldsomme demonstrasjoner. De rasende demonstrantene krever at dagens overfylte søppelfylling i Terzigno stenges, og at planene om å bygge Europas største fylling i det samme området, skrinlegges.

De siste dagene har de blokkert søppelfyllingen som allerede finnes, noe som har ført til at 2.400 tonn avfall har hopet seg opp i Napoli.

Mange av innbyggerne i Terzigno hevder de blir syke av søppelet.

- Vi må holde barna innendørs med dører og vinduer lukket, men selv det er ikke nok, sier Anna Langella, og holder rundt sin halvannet år gamle sønn.

- Det er forferdelig. Staten har sviktet oss.

Statsminister Silvio Berlusconi lovte fredag å rydde opp i problemene med søppelhåndteringen, men det gjorde han også i forkant av valget i 2008.

Demonstrasjonene denne uka er bare siste kapittel i sagaen om søppelhåndteringen i den søritalienske storbyen. I 2008 tårnet det seg opp med søppel i Napolis gater, noe som fikk Berlusconi til å beskrive situasjonen som en nasjonal katastrofe.

Organiserte kriminelle grupper har i en årrekke vært tungt inne i søppelhåndteringen i Napoli. Problemene er dessuten blitt forsterket av ineffektivitet, politisk opportunisme og skruppelløse renovasjonsselskaper.

(NTB)

I BRANN: Brannfolk forsøker å slukke branner som folk har tent på i protest mot søppelhåndteringen ved Napoli.  Foto: EPA/CIRO FUSCO/Scanpix
I BRANN: Brannfolk forsøker å slukke branner som folk har tent på i protest mot søppelhåndteringen ved Napoli. Foto: EPA/CIRO FUSCO/Scanpix Vis mer