Fem polygamistsekt-menn siktet for seksuelt misbruk

- Vi er faktisk ganske sjokkerte, sier sekt-talsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sektleder Warren Jeffs og fire andre medlemmer av sekten Fundamentale Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige i Texas i USA er siktet for seksuelt misbruk av ei jente under 17 år.

Sekten kom i søkelyset tidligere i år, etter at 460 jenter ble busset vekk fra sektens område etter anklager om tvangsekteskap av mindreårige jenter og overgrep.

Tidligere i sommer kunne barna reise hjem igjen til sekten.

- Aggressiv innsats

Men etterforskningen pågår fortsatt, og i går ble de fem mennene altså siktet. Jeffs sitter allerede i fengsel der han soner en dom for medvirkning til voldtekt, men de fire andre er ikke pågrepet, melder nyhetsbyrået AP.

- Det vil bli gjennomført en aggressiv innsats for å få pågrepet dem, sier statsadvokat Greg Abbott.

En av de fire risikerer å bli siktet for bigami, mens en sjette mann er siktet for å ikke ha rapporter om barnemishandling til myndighetene.

- Sjokkerte

FØLGER SAKEN: Medlemmer av sekten fulgte i går med på gårsdagens høring, som endte med at fem menn ble siktet. Foto: Erich Schlegel/The Dallas Morning News/AP/Scanpix
FØLGER SAKEN: Medlemmer av sekten fulgte i går med på gårsdagens høring, som endte med at fem menn ble siktet. Foto: Erich Schlegel/The Dallas Morning News/AP/Scanpix Vis mer

Willie Jessop, en mann som ifølge sektens egen liste har to koner, sier til AP at politiet ikke har vært på sektens område for å finne de siktede mennene.

- Vi er faktisk ganske sjokkerte. Så snart vi vet hvem de leter etter, så må vi finne en måte å takle det på. Vi tror på vår egen uskyld, sier Jessop.

Les også: - Endrer navn, lyver om alder og klarer ikke å si hvem de er i slekt med

En del av bevisgrunnlaget i etterforskningen av sekten er bilder Warren Jeffs der han angivelig kysser flere mindreårige jenter. Han blir i tillegg beskyldt for å ha giftet bort sin egen datter da hun var 15 år. Datteren nekter for å ha blitt giftet bort.

Les også: Wendell har 21 koner og 36 barn

Fem polygamistsekt-menn siktet for seksuelt misbruk
WARREN JEFFS: Dette bildet som skal vise Warren Jeffs der han kysser en mindreårig jente er en del av bevismaterialet i saken.
PRESENTERTE SIKTELSEN: Statsadvokat Greg Abbott.
SITTER ALLEREDE I FENGSEL: Warren Jeffs.