Fem raketter mot Israel i morges

Nå svarer Israel tilbake, bare åtte timer etter våpenhvilen i natt.

ISRAEL SVARER: Etter at det i morges ble avfyrt fem raketter mot byen Sderot  i Israel har, israelske luftstyrker gått til angrep mot en rakettustkytningsbase inne i Gaza. Dette bildet er fre et lignende angrep 15. januar. Foto: AP/Anja Niedringhaus/SCANPIX
ISRAEL SVARER: Etter at det i morges ble avfyrt fem raketter mot byen Sderot i Israel har, israelske luftstyrker gått til angrep mot en rakettustkytningsbase inne i Gaza. Dette bildet er fre et lignende angrep 15. januar. Foto: AP/Anja Niedringhaus/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Det ble i morgentimene i dag avfyrt fem raketter fra Gaza mot den sørlige byen Sderot, melder flere nyhetsbyråer.

SISTE: Israelske jagerfly har angrepet en rakettutskytingsbase på Gazastripen, melder det israelske militæret.

— Israelske jagerfly angrep rakettutskytingsramper på Gazastripen etter at palestinske militante avfyrte raketter mot Sør-Israel til tross for den ensidige israelske våpenhvilen, sier en israelsk militærtalsmann, ifølge NTB.

Ifølge CNN skal ingen ha blitt såret eller drept i de innledende angrepene mot Israel. Rakettene skal ha truffet åpne områder.

Stille i sju timer
Avfyringene skjer bare få timer etter at den israelske statsministeren erklærte våpenhvile, som trådte i kraft klokka 01 i natt norsk tid.

Angrepet i dag skal ha skjedd i 08-tiden norsk tid.

Det skal også ha vært mindre trefninger mellom partene i det nordlige Gaza etter at våpenhvilen inntrådte, ifølge det israelske forsvaret, melder nyhetsbyrået.

Det skal også ha vært et israelsk luftangrep nord i Gaza der en kvinne og hennes barn ble såret.

JUBLET FOR FRED I GÅR: Israelske soldater viste V-tegnet for fred i går. I dag ble skutt på med raketter og den ferske våpenhvilen henger i en tynn tråd. Foto: AFP PHOTO/YOAV LEMMER/SCANPIX
JUBLET FOR FRED I GÅR: Israelske soldater viste V-tegnet for fred i går. I dag ble skutt på med raketter og den ferske våpenhvilen henger i en tynn tråd. Foto: AFP PHOTO/YOAV LEMMER/SCANPIX Vis mer

Israel innfrir ikke FNs krav om å løfte blokaden mot Gaza. Militært utstyr og personell vil også bli værende i Gaza inntil videre, sa statsminister Ehud Olmert i natt.

- Hamas blottlegger seg selv
Han gjorde det også klart at det ikke er inngått noen avtale med Hamas og at Israel forbeholder seg retten til å svare på nye rakettangrep.

- Israel vil bare svare mot angrep fra Hamas, enten det er raketter mot Israel eller angrep på våre styrker i Gaza, sier regjeringens talsmann, Mark Regev.

- Hvis Hamas torpederer denne våpenhvilen med vilje, blottlegger dem seg selv for hele verdenssamfunnet som en gruppe kynsike ekstremister som overhodet ikke har noen interesse for velferden til innbyggerne i Gaza, sier han videre i en uttalelse i dag.

Dagbladet.no kommer med mer.

SDEROT: Dette bildet er fra israelske bombestasjoner i byen Sderot, som i dag har blitt angrepet. Foto:  EPA/NATI SHOHAT/SCANPIX
SDEROT: Dette bildet er fra israelske bombestasjoner i byen Sderot, som i dag har blitt angrepet. Foto: EPA/NATI SHOHAT/SCANPIX Vis mer