Fem ran siden i går ettermiddag

Ransbølgen skyller over hovedstaden - bare siden i går kveld har det vært fem ran eller forsøk på ran. I fire av ranene brukte gjerningsmannen våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo opplever en ny bølge av førjulsran, på samme måte som vi hadde i fjor. Kiosker og småbutikker er mest utsatt.

- Selv om det er for tidlig å si noe om tendensen, må jeg innrømme at utviklingen er urovekkende, sier vaktleder Ingebrigt Eldegard ved kriminalvakta i Oslo.

Dette er ransbølgen:

14.26, Grønland: En mann i 20-30-årene bevæpnet med kniv prøver å rane Grønland postkontor. En kunde i banken klarer å avvæpne mannen, som stikker av til fots. Raneren er iført mørkeblå jakke, lyseblått skjerf og mørk bukse.

16.15, Grünerløkka: En mann, ca 20-25 år, raner dagligvarebutikken Spar i Markveien. Ransmannen, som er bevæpnet med kniv, får med seg bare en liten pengesum. Han har på seg en mørk høyhalset genser, mørkeblå jakke og slitte svarte dongeribukser. Ransutbytte: ukjent.

  • 18.47, Hjortnes: En uheldig bilkjøper blir ranet for 150 000 kroner . Mannen har en avtale om å møte bilselgeren på Hjortneskaia. Han møter personen som skal selge bilen, men idet han skal betale, dukker to andre menn opp og truer til seg pengene. De tre ranerne forsvinner fra stedet i en hvit Volvo 240.
  • 22.20, Oppsal: To unge menn raner kiosken på Oppsal Senter. Med kniv og hammer truer de til seg 2000-3000 kroner. Den første av ranerne er iført en grå/beige jakke, sort lue med «NY»-merke, hansker og mørk bukse. Den andre er iført sort bukse og sort jakke med et stort merke på ryggen. Under ha. han en grå hettegenser.

23.07, Røa: En mann i begynnelsen av 20-årene truer til seg 3000 kroner fra Seven-11 med det som kan være en pistol. Personen har på seg grå hettegenser, mørke bukser og blå lue som er rullet opp.

TOK RANEREN: Politiet pågrep senere på kvelden en mistenkt i forbindelse med ranet i Markveien.