Fem rikinger mistet 1,8 mrd kroner på Oslo Børs

John Fredriksen, Stein Erik Hagen, Kjell Inge Røkke, Bjørn Kjos og Kristian Siem gikk på en liten smell på børsen.

KURSFALL: Seadrill og Marine Harvest falt og rammet John Fredriksen. Jens Ulltveit-Moe (t.h.) merket såvidt kursfallet i REC på 0,8 øre. Foto: Nina Hansen / Dagbladet.
KURSFALL: Seadrill og Marine Harvest falt og rammet John Fredriksen. Jens Ulltveit-Moe (t.h.) merket såvidt kursfallet i REC på 0,8 øre. Foto: Nina Hansen / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Verdien av alle aksjene på Oslo Børs falt med 16,1 milliarder kroner til 1.708,6 milliarder kroner sist uke.

Blant de 15 med milliardverdier på Oslo Børs var det blandet. Seks hadde oppgang og to var uendret. For de syv med nedgang falt verdien på aksjene med 1,82 milliarder kroner.

Fredriksen mistet 1,15 milliarder John Fredriksen og Stein Erik Hagen stod til sammen for 1,6 milliarder kroner av nedgangen.

Med Kjell Inge Røkke, Bjørn Kjos og Kristian Siem var nedgangen for de fem milliardærene på til sammen 1,8 milliarder kroner.

Nedgangen i Norwegian reduserte verdien på aksjene til Bjørn Kjos med 62 millioner kroner.

For de med oppgang var det RCL som bidro mest. Den hjalp Wilhelmsen-familien til et pent pluss på 154 millioner kroner.

I tillegg steg Atea og Farstad Shipping slik at Ib Kunø og Sverre Farstad kunne pluss på henholdsvis 7 og 18 millioner kroner.

Oppgangen i Farstad Shipping hjalp også et par andre i Farstad-familien med en oppgang på til sammen 26 millioner kroner.

Aksjene til Olav Thon og Jacob Stolt-Nielsen var uendret sists uke.

Solstormen i REC REC svinget kraftig sist uke også, men endte bare ned med mikroskopiske 0,8 øre. Det reduserte likevel verdien på REC-aksjene til Jens Ulltveit-Moe med 2,85 millioner kroner.

Aksjene hans i REC er da verdt knapt 1,1 milliarder kroner, mens Øystein Stray Spetalen har REC-aksjer for 185 millioner kroner.

De 15 rikeste Verdien på aksjene til de 15 rikeste er da på 101,4 milliarder kroner og med de 10 neste er det totalt snakk om aksjer for 105,5 milliarder kroner.

De 15 med milliardverdier på Oslo Børs står da for 5,9 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens de 25 rikeste tilsammen står for knapt 6,2 prosent.

I juli er oppgangen på Oslo Børs på 5,4 prosent og så langt i år er oppgangen på Oslo Børs på 11,3 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 17,7 prosent.