- Fem sammen om voldtekten

Kriminalpolitiet arbeider ut fra en teori om at det var et samarbeid mellom en sjåfør i en grå Mercedes med drosjeskilt og fire menn i en hvit bil, som førte gruppevoldtekten i Oslo natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er at Mercedesen, som kvinnen satte seg inn i på Stortorget, ikke kjørte i retning Torshov, som kvinnen oppga som adresse.

Mercedesen kjørte fra Stortorget og opp i Akersgata til VG-huset. Dette er ikke en naturlig rute for en drosje som skal fra Stortorget til området ved Kyrre Grepps gate ved Torshovparken.

Straff som drap

Opplysningene betyr at hele fem menn av utenlandsk opprinnelse kan ha samarbeidet om å gjennomføre sex-overgrepet.

Tre menn skal direkte ha sex-misbrukt kvinnen, ifølge de opplysninger hun ga innledningsvis til politiet søndag. Gruppevoldtekt straffes etter en ny lov som trådte i kraft 11. august på linje med overlagt drap, 21 års fengsel.

Vaktleder Laila Bach ved Kriminalvakta sier til Dagbladet at den unge kvinnen først følte seg i stand til å møte til avhør på Politihuset ved 19-tida i går kveld. Hun kom sammen med sin far, og har foreløpig ikke fått oppnevnt bistandsadvokat.

Gransker videoer

- Vi stoler fullt og helt på 19-åringens versjon av det som har skjedd. Vi har sikret oss en den videoer fra steder hvor ferden skal ha gått, og vi skal nå gjennomgå disse. Vi håper 19-åringen kan hjelpe oss med tidspunkter, sier Bach.

Hun legger ikke skjul på at overgrepet har vært en voldsom påkjenning for 19-åringen.

Politiet kunne seint i går kveld ikke gi noen signalement av gjerningsmennene, bortsatt fra at de er av utenlandsk opprinnelse, muligens indere eller pakistanere.

Drosjesentralen, som samarbeider med politiet, klarte i går ikke å finne fram til om det virkelig var et drosje som plukket opp 19-åringen på Stortorget - eller om det var en drosje med et falskt eller stjålet skilt på taket og et falskt taksameter.

Seinest i sommer ble en drosjesjåfør i Oslo dømt for å ha voldtatt en kvinnelig passasjer.