Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem såret i kraftig skuddveksling i Beirut

Spent situasjon i Libanons hovedstad.

TIL ANGREP:  Demonstranter kastet steiner mot de libanesiske sikkerhetsstyrkene utenfor statsministerboligen søndag. Foto: AFP/NTBSCANPIX
TIL ANGREP: Demonstranter kastet steiner mot de libanesiske sikkerhetsstyrkene utenfor statsministerboligen søndag. Foto: AFP/NTBSCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skytingen brøt ut i utkanten av et sunnimuslimsk område, Tariq al-Jadida, som grenser til et sjiamuslimsk område.

Skjerpet konflikten Situasjonen er nå svært spent i den libanesiske hovedstaden, knapt tre dager etter at en av landets fremste etterretningssjefer, Wissam al-Hassan, ble drept av en kraftig bilbombe i sentrum av Beirut.

Mistanken retter seg mot Syria, og drapet har skjerpet konflikten mellom sunnimuslimer som er kritiske til Syria, og sjiamuslimer som støtter Hizbollah-bevegelsen, som dominerer Libanons regjering og er en nær alliert av Syria.

Sperret av området En lokal TV-stasjon snakket med innbyggere i området som ba om at sårede ble evakuert. Soldater sperret av området og hindret journalister og fotografer i å ta seg inn i Tariq al-Jadida-distriktet.

Søndag brukte libanesisk politi tåregass mot demonstranter som forsøkte å storme statsministerboligen.

- Det er vill skyting. De militære har sendt et titalls panservogner, rapporterte svenske Expressens mann i Berut søndag.

(NTB)