Fem såret i skyting på Fiji

Fem mennesker ble såret da soldater fra regjeringshæren på Fiji skjøt mot tilhengere av kuppmakeren George Speight. En militær talsmann sier skytingen var et uhell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skytingen utenfor nasjonalforsamlingen i hovedstaden Suva brøt ut like etter at den nye statsministeren, fijianeren Laisenia Qarare, var tatt i ed.

Rundt 200 tilhengere av George Speight hadde samlet seg utenfor nasjonalforsamlingen, hvor Fijis statsminister har vært gissel i snart sju uker.

Episoden skyldtes at to uerfarne soldater gikk for nær opprørerne som vokter bygningene. Da de ble omringet, skjøt de varselskudd mot opprørerne og det utviklet seg til en 15 minutters skuddveksling.

Fem mennesker ble behandlet på et sykehus i byen, de fleste for skuddsår i beina.

-Det var et uhell som burde vært unngått, sa talsmannen for regjeringshæren, Filipo Tarakinikini, til BBC. Han la til at det militære er fast bestemt på å finne en fredelig løsning på krisen .

Tarakinikini sa at militæret har sendt en delegasjon offiserer til Vanua Levu og at han regnet med å få roet situasjonen

Kuppmakeren George Speight derimot spådde tirsdag at opprøret i militærforlegningen vil få en dominoeffekt og spre seg til andre forlegninger i landet. (NTB)