STILLE FØR STORMEN:  Rolig på Gardermoen søndag kveld tross gjenåpning for begrenset trafikk. I dag blir det fullt fart på flyplassen i påvente av nye askevarsler. FOTIO: KYRRE LIEN, SCANPIX.
STILLE FØR STORMEN: Rolig på Gardermoen søndag kveld tross gjenåpning for begrenset trafikk. I dag blir det fullt fart på flyplassen i påvente av nye askevarsler. FOTIO: KYRRE LIEN, SCANPIX.Vis mer

Fem SAS-fly på vei fra USA

Kan bli omdirigert fra Kastrup til Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Oslo Lufthavn Gardermoen åpnet søndag kveld for flyavganger.

SAS opplyste tidligere på dagen at de ikke ville frakte passasjerer til og fra Sør-Norge søndag kveld, men at de ville benytte tiden til å reposisjonere fly og mannskap slik at de er klare mandag morgen.

Selskapets fem flyginger fra USA til Skandinavia søndag kveld vil gå som planlagt og være fremme mandag morgen.

Flere av flygingene vil kunne bli omdirigert til Gardermoen. Det gjelder blant annet flyene på rutene New York-København og Washington-København. 


Danmark stengt til 14Dansk luftrom er foreløpig stengt til klokka 14 mandag.

Flyavgangene fra New York og Chicago til Stockholm vil også kunne bli omdirigert til Gardermoen. Svenske luftfartsmyndigheter har i natt bestemt at Arlanda skal åpnes fra klokka 08 mandag morgen, men foreløpig bare for avganger.


Flyruten mellom Chicago og København vil bli omdirigert enten til Göteborg eller Oslo, avhengig av hvilke luftrom som er åpnet for trafikk mandag morgen.

Det svenske luftfartsverket åpnet store deler av det svenske luftrommet for flytrafikk fra 2-tiden natt til mandag. Lufthavna Arlanda utenfor Stockholm åpner etter planen mandag morgen.

(NTB).