Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem savnede funnet av helikopter i natt

Var kjent, men kjørte seg vill i Tolga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): De fem snøscooterturistene som ble meldt savnet i Tolga nord i Hedmark i går kveld, ble funnet i god behold i natt kort tid etter at værforholdene gjorde det mulig å gå i lufta med et Sea King redningshelikopter fra Ørland.

- Helikopter med varmesøkende kamera fant de fem ved 02.30-tidene. Det var ingen hytte i området, så de var kalde, men ellers i fin form, sier operasjonsleder Dyre Antonsen i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Det var en mann i 50-årene og hans 12  år gamle sønn, to menn på 27 og 32 år og en kvinne (28) som dro ut med tre snøscootere fra Holøydalen i Tolga ved 11-tiden tirsdag. Noen var fastboende og godt kjent, andre påsketurister. Alle var godt kledd med scooterdresser.

Kjente, men på vidvanke- Da familiene sist var i kontakt med dem på mobiltelefon ved 17-tiden i går, hadde de kjørt seg helt vill i terrenget. De ble funnet sju-åtte kilometer i luftlinje fra utgangspunktet, sier operasjonslederen.

Det var snøvær, vind og minimal sikt.

De fem fikk skyss med helikopteret til Røros - uten snøscootere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!