Fem savnede menn funnet i god behold i Rogaland

Reisefølge ble meldt savnet av familie og pårørende i 20-tida søndag kveld. I natt melder politiet at mennene blir på hytta til mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sør-Vest politidistrikt satte i gang leteaksjon etter fem menn i 50-åra søndag kveld.

Reisefølge skulle etter planen ha kommet hjem søndag kveld etter å ha vært på hyttetur i Fidjastøl i Rogaland, men i 20-tida meldte familie og pårørende mennene savnet.

Politiet melder like før 03 natt til mandag at et søkslag fra de frivillige har kommet fram til hytta og at alle fem er i god behold. De blir på hytta fram til mandag morgen.

Mulig dårlig dekning

- Familie og pårørende har ikke fått tak i de på mobil. Det kan være mange årsaker til det, blant annet dårlig dekning i området, sa Olaug Bjørnsen, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, til Dagbladet søndag kveld ved midnatt.

Politiet hadde tre teorier om hvor mennene kunne ha gått.

- Den ene ruta er fra hytta i Fidjastøl til Frafjord som er en tur på seks til åtte timer. Den andre ruta går til Hunnedalen, som tar om lag halvparten av den første ruta. Det er ingen som vet hvilken rute de har valgt, eller om de har snudd og gått tilbake til hytta, sier Bjørnsen.

Det er dårlig vær i området, svært kraftig vind og mye regn. I løpet av natta er det meldt mye nedbør.

Norske redningshunder i Sør-Rogaland meldte søndag kveld at tre hundeekvipasjer var på vei opp i fjellet for å bistå i søket.

Hunnedalen er et dalføre i Gjesdal kommune og Sirdal kommune.