Fem savnet på Saltfjellet

Store mannskaper leter, Sea King måtte snu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store mannskaper leter i natt etter fem kvinner og menn som ikke kom tilbake etter en skitur på Saltfjellet i Nordland. Det er for dårlig vær i området til at helikopter kan brukes i søket.

- En av de savnedes bror meldte fra til oss klokka 20.20, og åtte snøskuterpatruljer med til sammen 16-18 personer leter nå etter de fem, opplyser stabssjef Svein Sørmo ved Salten politidistrikt til Dagbladet.no.

De savnede er alle fra Bodø og i 30-40-årsalderen - to kvinner og tre menn, hvorav to samboerpar.

- De er fjellvante og godt utstyrt, så vi har godt håp om å finne dem - men så langt har vi ikke funnet noe. To sentrale hytter er undersøkt, og patruljene er på vei for å sjekke ytterligere to i natt, sier Sørmo.

Politimannen forteller at det er sett lys i en av hyttene som skal sjekkes.

Været er såpass dårlig oppe på fjellet at skuterne må kjøre sakte for ikke å miste hverandre av syne. Patruljene består av folk fra Røde Kors samt fastboende lokale samer, som må dekke et digert område i det dårlige været; søkeområdet består av hele Saltfjellet nasjonalpark.

- Vi prøvde å få inn et Sea King-helikopter tidligere, men måtte snu på grunn av snøføyka, opplyser assisterende redningsleder Kåre Øyre ved Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge til Dagbladet.no.

Hvis nattas leting ikke gir resultat, vil HRS vurdere å sende inn helikopteret på nytt ved morgengry.