Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem savnet ved Hallingskarvet

Fem utenlandske statsborgere er savnet etter at de i dag la ut på ski fra Geiterygghytta ved Hallingskarvet mot turisthytta Kongshelleren. De fem, som er fra Tyskland og Nederland, ble meldt savnet ved 16-tiden i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er svært dårlig vær i området og de fem savnede var dårlig utstyrt for en eventuell overnatting ute i fjellet. Det er tre menn og to to kvinner i alderen 25-60 år, opplyser vakthavende redningsleder Grete Ovnerud ved Redningssentralen på Sola til NTB.

- Fire norske skiløpere som møtte de fem, fortalte at de var dårlig utstyrt. En av dem var bare iført dongeribukser. De fire nordmennene snudde og gikk tilbake til Geiterygghytta, mens de fem utlendingene sa de ville fortsette, opplyser Ovnerud.

To andre personer som kom fra Kongshelleren til Geiterygghytta lørdag kveld, hadde ikke møtt de fem savnede. Avstanden mellom de to turisthyttene er cirka 10 kilometer.

Lensmannskontoret i Hol kommune leter nå med snøscootere sammen med en kjentmann og innehaveren av Geiterygghytta etter de savnede.

(NTB)