Fem siktet for forsøk på overlagt drap

Oslo-politiet har siktet fem medlemmer av den såkalte A-gjengen for overlagt drapsforsøk, etter skytedramaet ved Ankertorget for en måned siden. To av de fem er nå i tillegg siktet for nok et overlagt drapsforsøk, etter at det ble skutt mot Adams pizza i Lørenskog i april. Alle nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem blir i formiddag framstilt i Oslo forhørsrett med begjæring om varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud. Politiet vil, etter det Dagbladet forstår, begrunne dette med bevisforspillelse, fordi tre personer fortsatt er etterlyst etter skytedramaet på åpen gate i Oslo sentrum.

Alle fem har tidligere vært siktet for forsettlig drapsforsøk etter Ankertorg-affæren.

Kriminalpolitiet mener at motivet er rivalisering og en maktkamp mellom den såkalte A- og B-gjengen, som består av unge menn med pakistansk bakgrunn.

Etterforskerne mener å ha bevis for at en 19 år gammel mann har avfyrt skuddene ved Ankertorget. En ungdom fra B-gjengen ble truffet, men skaden var aldri livstruende. 19-åringen er, sammen med en 20-åring fra Lørenskog, nå også siktet for det overlagte drapsforsøket i Lørenskog 23. april.

Kriminalpolitiet mener at en skyteepisode i Oslo fire dager etter skuddene falt ved Ankertorget, også skjedde som en del av den omtalte rivaliseringa, men ingen av de fem er siktet i den saken, ifølge Dagbladets kilder.

19-åringens forsvarer, advokat Per Sjong Larsen, sier til Dagbladet at han ut fra politidokumentene er noe forundret over at politiet nå utvider siktelse til forsøk på overlagt drap etter oppgjøret ved Ankertorget.

- Et uavhengig vitne har sett at også B-gjengen hadde våpen ved den anledningen, slik det tidligere er framkommet i media, sier han.