Fem siktet i stor overgrepssak på Østlandet

Overgrep mot minst to barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To kvinner og tre menn på Østlandet er siktet for flere seksuelle overgrep mot minst to barn. Saken strekker seg over flere politidistrikter og har vært etterforsket siden i fjor høst.

De siktede er alle i 20-30-årene og hjemmehørende i Søndre Buskerud, Nordre Buskerud og Romerike politidistrikt. Fire av de fem har sittet varetektsfengslet siden de ble pågrepet i fjor høst. Personene skal være siktet for flere konkrete seksuelle overgrep mot i hvert fall to barn, ifølge Drammens Tidende.

- Vi mener overgrepene mot det ene barnet skal ha pågått fra begynnelsen av 2013 og fram til høsten, like før vi gikk til pågripelse. Når det gjelder det andre tilfellet, skal det være snakk om ett overgrep, sier politiadvokat Monica Hanø ved Søndre Buskerud politidistrikt, som har ledet etterforskningen.

Etter det Drammens Tidende erfarer skal det være snakk om seksuelle overgrep mot to barn under ti år, som er i familie med en av de siktede. Saken omfatter også siktelser for såkalt grooming, som oftest forberedelser til senere seksuelle overgrep, og produksjon og spredning av overgrepsbilder av barn. (NTB)