Fem skadd - NM-bil og bensin i flammer

To til sykehus under NM i rallycross på Dokka.

Brannulykken under NM-runden i rallycross lørdag på Vinjarmoen på Dokka i Oppland, startet i depotet i forbindelse med klargjøring av en konkurransebil fra NMK Trøgstad i Østfold.

- Det begynte å brenne under mekking. Problemet var at en bensinkanne sto like i nærheten, at den veltet og bensin rant utover da teamet skulle redde den unna, sier generalsekretær Hallgeir Raknerud i Norges Bilsportforbund til Dagbladet.

Ifølge Oppland Arbeiderblad, som først omtalte ulykken, er alle de fem skadde knyttet til bilsporten i Østfold. To på sykehus var på NM-runden for KNM Trøgstad.

- To er sendt til Gjøvik sykehus med forbrenning av annen grad, de andre tre ble sjekket for røykskader av helsepersonell på sted. Det var ikke sjåføren, men teammannskap rundt som ble skadd, opplyser generalssekretær Hallgeit Raknerud.

Det var var to brannbiler og helsepersonell nær depotområdet. Teamene rundt hver bil har eget brannslokkuingsutstyr.

Sjefen for NM-runden, Morten Sjølie i NMK Fluberg, sier til Dagbladet ved 19-tiden at ingen er alvorlig skadd.

- Hendelsen er vel mer å betrakte som en brann enn en eksplosjon. Politiet etterforsker fortsatt, og vi kan foreløpig ikke gi mer detaljer. NM-runden fortsetter søndag, sier Sjølie.

Eksplosjonen skjedde i depotet, ikke mens bilene var i gang med NM-runden, får Dagbladet opplyst av en person som var tett på.

Resten av dagens løp er avlyst. Politiet og ledelsen for NM-runden i regi NMK Fluberg på Vinjarmoen på Dokka, satt fortsatt i møte om situasjonen ved 18.45-tiden.

Det var brannbil og ambulanse på stevnet, og de var raskt på plass for å slokke brannen og ta seg av de skadde, ifølge OA.

Avdelingsleder ved brannvesenets alarmsentral i Innlandet, Trond Brenden, sier til Dagbladet at brannen startet i forbindelse med drivstoffhåndtering.

- Det gikk greit å slokke brannen, men vi er fremdeles på stedet for å samle opp drivstoffet som har lekket ut, sier Brenden.