BLÅSTE AV VEIEN: Bussen endte her. Foto: Midtre Hålogaland politidistrikt
BLÅSTE AV VEIEN: Bussen endte her. Foto: Midtre Hålogaland politidistriktVis mer

Fem skadd da buss blåste av veien på vei til Narvik

Britisk reisefølge er rammet. Ambassaden er varslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk 10.31 melding om at en buss fra Arctic Buss Lofoten, var blåst av veien på Storå i Hadsel kommune, mellom Storåtunnellen og Raftsundtunnellen på E10.

Det var 40 passasjerer om bord, i et britisk reisefølge. Fem personer er skadd, to av dem alvorlig.

- Fire av de fem fraktes til Stokmarknes sykehus, sier rådgiver Jannike Dyrhaug ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet. Hun forteller at dette blant annet gjelder de to som er alvorlig skadd. Den siste skadde er fraktet til sykehus i Gravdal.

Dyrhaug forteller at den britiske ambassaden er varslet om ulykken.

Dårlig vær «Om bord var 40 personer i et britisk reisefølge, samt sjåfør, på vei til Narvik. Bussen ble blåst av veien og havnet ca 20 m ut på ei tilliggende slette, stående på hjulene», skriver politiet i Midtre Hålogaland politidistrikt i ei pressemelding.

- Det er veldig dårlig vær der ute, og en mulig forklaring kan være fallvind, altså når vinden presses ned langs fjellsidene, sier Jannike Dyrhaug til Dagbladet.

«Redningspersonell fra brann, ambulanse og politi kom til stedet. Veien vil være stengt så lenge bergingsarbeid pågår. I alt fem personer ble skadd i ulykken: To betegnes som alvorlig skadd mens tre betegnes som lettere skadd. De øvrige passasjerene skal fraktes med buss til et hotell på Stokmarknes, der de vil bli tatt hånd om av kommunens kriseteam», heter det i Midtre Hålogaland politidistrikts pressemelding.

BISTÅR: Nødetatene på stedet. Foto: Midtre Hålogaland politidistrikt
BISTÅR: Nødetatene på stedet. Foto: Midtre Hålogaland politidistrikt Vis mer