En Kiwi-butikk samt en leilighet med et ektepar og deres unge datter befant seg i huset som jevnet med jorda i en gasseksplosjon tirsdag kveld. Foto: Teitur Jónasson/BT.dk
En Kiwi-butikk samt en leilighet med et ektepar og deres unge datter befant seg i huset som jevnet med jorda i en gasseksplosjon tirsdag kveld. Foto: Teitur Jónasson/BT.dkVis mer

Fem skadd etter gasseksplosjon

Hus jevnet med jorden i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har avblåst videre leting etter to personer de fryktet lå begravd i ruinene av et hus, etter en voldsom gassekplosjon som tirsdag kveld rystet byen Greve i Danmark.

- Meldingene om at det kunne være to personer begravd viste seg heldigvis å ikke holde, da vi fikk bygningen undersøkt av hunder, sier kommunikasjons- medarbeider Carsten Andersen ved Midt- og Vestsjællands politidistrikt til ekstrabladet.dk.

Ektepar og datter skadd
En toetasjes bygning, som rommet en dagligvarebutikk og en leilighet, ble fullstendig jevnet med jorden i den kraftige gasseksplosjonen som skjedde rundt klokken 19.30.

Et ektepar og deres seksårige datter skal ha blitt lettere skadd i selve eksplosjonen, og ført til sykehus. Jenta skal ifølge foreløpige meldinger ha ligget i klem under noen murblokker, men ikke blitt alvorlig skadet.

- Ser ut som jordskjelv
I tillegg skal to røykdykkere være innlagt til observasjon på sykehus, etter mistanke om røykforgiftning, opplyser politiet.

- Jeg satt på kjøkkenet og prata med min kone, da vi hørte et ordentlig brak. Det ristet i bordplata, sier nabo til ulykkeshuset, Morten Svensson, til DR Nyheter.

Berlingske Tidendes reporter på stedet sier det ser ut som om en naturkatastrofe har rammet byen.

- Jeg har aldri sett noe liknende. Det ligner San Fransisco etter et jordskjelv, sier han til avisas nettutgave.

Årsaken til gasseksplosjonen er ikke kjent.