KANTRET I HØY FART: Ulykkesbåten (midt i bildet) skal ha holdt omlag 100 knop (185,2 km/t) da den kantret. Minst én av personene ombord ble sittende fast under vannet. Foto: TORJUSSEN FOTO
KANTRET I HØY FART: Ulykkesbåten (midt i bildet) skal ha holdt omlag 100 knop (185,2 km/t) da den kantret. Minst én av personene ombord ble sittende fast under vannet. Foto: TORJUSSEN FOTOVis mer

Fem skadd i båtulykke under kappkjøring med Petter Solberg

Kantret i superbåt i 100 knop. Totalt fem personer til sykehus, tre av dem er alvorlig skadd. Solberg er uskadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Har du bilder fra stedet? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet.no): Fem personer er skadd etter at en båt kantret mens den holdt omlag hundre knop under et båtløp ved Idse i Høgsfjorden utenfor Stavanger i 15.30-tida.

Tre personer er alvorlig skadd, mens to skal ha fått lettere skader, ifølge politiet.

-  Det var til sammen fem personer invovert i ulykken. De som er skadd er brakt til land og til sykehus, sier vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.

- Satt fast under vann
Minst én av personene ombord ble sittende fast i båten under vann og måtte reddes ut derfra etter kantringen, ifølge hovedredningssentralen. Dykkere forsikret seg seinere om at det ikke var enda flere i båten.

- Dykkere har nettopp kommet ut fra den havarerte båten, og der var det ingen. Dermed regner vi med at vi har kontroll på hvor mange personer som har vært involvert, sier operasjonsleder Victor Jensen i Rogaland politidistrikt.

Redningsaksjonen involverte stort sett alle tilgjengelige ressurser i området.

- Vi hadde et Sea King-helikopter på plass. Også luftambulansen, Kystvakta, den lokale ambulansebåten og ei redningsskøyte var involvert, sier Sunde.

De skadde ble fraktet til kai i Stavanger, der flere ambulanser ventet og kjørte dem til sykehus.

Kappkjørte med Solberg i 100 knop
Ulykkesbåten deltok på arrangementet Stavanger PokerRun i Ryfylkebassenget.

TATT INN TIL LAND: De skadde ble fraktet til kai i Stavanger, der flere ventende ambulanser fraktet dem til universitetssykehuset. Foto: TORJUSSEN FOTO
TATT INN TIL LAND: De skadde ble fraktet til kai i Stavanger, der flere ventende ambulanser fraktet dem til universitetssykehuset. Foto: TORJUSSEN FOTO Vis mer

Den dramatiske kantringen skjedde under en fartsetappe, da båten kjørte om kapp med rallykjører Petter Solberg som deltok i en annen båt, bekrefter arrangøren overfor Dagbladet.

Solberg er fysisk uskadd.

- En fritidsbåt som ikke var med i løpet, krysset løpstraseen rett før Solberg og ulykkesbåten skulle passere. Solberg, som lå først, kjørte inn i bølgene uten at det skjedde noe dramatisk. Men så kantret den andre båten, forteller et øyenvitne til Dagbladet.

Ifølge Dagbladets opplysninger er ulykkesbåten splitter ny og nettopp ankommet fra USA. Motoren - med 2500 hestekrefter - skal eieren og føreren ha bygd selv.
Ifølge Rogalands avis, som fulgte båtløpet på nært hold, kjørte båtene i 100 knop - over 185 kilometer i timen - da den ene kantret. Petter Solberg kjørte en Nor-tech 36 med to motorer på 500 hestekrefter hver.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men flere øyenvitner mener båten kan ha kommet feil inn på en bølge. Rogalands avis skriver at det var en del sjø i området, og at mange av de store følgebåtene lagde bølger i tillegg.

PokerRun et «rebusløp til sjøs» med store båter med mellom 200 og 1000 hestekrefter. Resten av arrangementet ble avlyst etter ulykken.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få tak i Petter Solberg i ettermiddag, så langt uten hell.

Dagbladet kommer med mer.

SUPERBÅT: Her er ulykkesbåten tidligere på dagen - med Petter Solbergs båt i bakgrunnen.  Foto: TORJUSSEN FOTO
SUPERBÅT: Her er ulykkesbåten tidligere på dagen - med Petter Solbergs båt i bakgrunnen. Foto: TORJUSSEN FOTO Vis mer
STORE SKADER: Båten hadde tydelige skader etter velten. Foto: TORJUSSEN FOTO
STORE SKADER: Båten hadde tydelige skader etter velten. Foto: TORJUSSEN FOTO Vis mer