Fem skadd i eksplosjon nær t-banestasjon i Istanbul

Tyrkia i terrorberedskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politi, sikkerhetspersonell og brannfolk rykket ut i stort antall da innbyggere over store deler av Istanbul i Tyrkia hørte et stort smell seint i ettermiddag.

Fem personer ble skadd i det som kan ha vært en rørbombe i nærheten av en metrostasjon, ifølge Reuters, som viser til at de har fått informasjon fra borgermesteren i byen.

På alerten Både tog og t-baner ble umiddelbart innstilt for en periode. Tyrkia har høy terrorberedskap etter at mer enn 100 personer ble drept i hovedstaden Ankara i oktober.

Eksplosjonen nær Bayrampasa-t-bane-stasjonen kom midt i rushtida.
Stor forvirring Tidligere i kveld var det mye forvirring rundt hva som hadde skjedd - og hvordan. Klokka 17.35, norsk tid, sender Reuters ut hastevarsel: Eksplosjon nær metrostasjon i Istanbul skyldes en bombe. Noen skadde er meldt inn, ifølge lokalt personell.

Al Jazeera og andre medier tar større forbehold, og melder at eksplosjonen ved metrostasjonen har ført til at flere personer er skadde. Tyrkiske myndigheter har foreløpig ikke kommentert hva som er årsaken til eksplosjonen. Haberturk tv, som først meldte at én person er drept, sier at smellet kan skyldes en transformator.

Den tyrkiske avisa Hurriyet skriver at en «mystisk eksplosjon er meldt på den sentrale Istanbul-t-banestasjonen Bayrampasa», og skriver videre at det er mye forvirring rundt hva som har skjedd. For kort tid tilbake meldte Haberturk at en person er drept, men denne informasjonen er foreløpig uklar.

Den tyrkiske tv-stasjonen Haberturk melder nå at alle tog ved Bayrampasa-metor-stasjonen er innstilt etter den voldsomme lyden av eksplosjon. En rekke ambulanser er nå på vei til stedet, som er et bolig- og industriområde, skriver Reuters.

Bilder og meldinger på sosiale medier viser en rekke mennesker som går på og ved metroskinnene.