Fem skandinaver drept

Tre svensker og to dansker er bekreftet omkommet i terrorbomben på Bali.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortsatt er sju svensker savnet. Den tredje bekreftede drepte svensken skal være en ung kvinne, men foreløpig finnes det ingen offentlige opplysninger om hvem hun var. Et svensk rettsmedisinsk team har vært på Bali i mer enn en uke for å identifisere svenske lik. Så langt har de funnet tre.

- Vi begynner å nærme oss slutten. Nå gjenstår det å granske materialet vårt, og eventuelt finne flere som kan identifiseres, sier kriminalinspektør Harras Kopsch til Aftonbladet.

Dansk politi bekrefter at to danske statsborgere døde i angrepet. De to døde er en 19 år gammel kvinne fra Skibby og en 22 år gammel kvinne fra Holstebro, opplyste kriminalkommissær Bjarne Vilsbøl. De ble identifisert i går av den nordiske identifikasjonsgruppen på Bali.

Fortsatt er en tredje dansk kvinne og sju svensker savnet i Sørøst-Asia etter bombeterroren på Bali, men svenske myndigheter vet ikke om de var på Bali.

- Vi vet ikke med hundreprosents sikkerhet at de sju savnede var på Bali under attentatet. Det finnes fortsatt en forhåpning om at de kan være et annet sted, sier pressetalskvinne i svensk UD, Nina Ersman.

Men det er ikke sikkert rettsmedisinerne klarer å identifisere dem om de skulle være blant de drepte. Rettsmedisinerne har undersøkt rundt 30 kropper om dagen, og de som nå gjenstår er de mest forbrente. Medisinernes siste håp er at tannhelsekortene eller DNA-analyser av kroppene kan gi en sikker identifikasjon. Et laboratorium i Australia skal ta seg av disse analysene, og derfor reiser de svenske legene hjem mot slutten av uka.

I mellomtiden klamrer sju svenske familier seg til håpet om at deres familiemedlemmer befinner seg på et sted som gjør at de ikke har kunnet ta kontakt med dem.

VANSKELIG IDENTIFISERINGSJOBB: Mange av de døde etter den enorme terrorbomben på Bali blir kanskje aldri identifisert.