SLANKEOPERERTE: Fem kvinner som for tre og fire dager siden gjennomgikk slankeoperasjoner i Riga, ble i dag sittende i flere timer på flyplassen der, da flyet deres ble kansellert. - Vi er slitne og flere av oss har også smerter, som gjorde det ekstra krevende å sitte timevis på flyplassen uten å vite hva som ville skje videre, sier Hilde, som her poserer sammen med tre ledsagere og de andre nyopererte kvinnene, som ønsker å være anonyme i denne saken. Foto: Privat
SLANKEOPERERTE: Fem kvinner som for tre og fire dager siden gjennomgikk slankeoperasjoner i Riga, ble i dag sittende i flere timer på flyplassen der, da flyet deres ble kansellert. - Vi er slitne og flere av oss har også smerter, som gjorde det ekstra krevende å sitte timevis på flyplassen uten å vite hva som ville skje videre, sier Hilde, som her poserer sammen med tre ledsagere og de andre nyopererte kvinnene, som ønsker å være anonyme i denne saken. Foto: PrivatVis mer

Fem slankeopererte satt værfaste på flyplass i Riga. - Fikk beskjed om at neste fly hjem var på torsdag

Snøkaos på Gardermoen hindret returen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I alt fem kvinner, blant dem Hilde Mosesen (30), gjennomgikk rett før helga slankeoperasjoner i Riga, via det norske selskapet Medical Travel.

Sammen med tre ledsagere skulle de etter planen hjem i dag, men i stedet ble de sittende fem timer på flyplassen uten å vite hva de skulle gjøre, forteller Mosesen.

- Vi ble hentet på hotellet klokka 11 og kjørt til flyplassen. Der fikk vi først en sms fra Norwegian om at flyet hjem til Oslo var forsinket. Vi sjekket inn, men fikk så ny beskjed om at flyet var kansellert, sier 30-åringen til Dagbladet.

Hun forteller at alle de fem kvinnene har gjennomgått relativt omfattende operasjoner.

Smerter

- Noen av oss ble operert på torsdag, og noen på fredag, så vi er alle ganske nyopererte. Vi er slitne og flere av oss har også smerter, som gjorde det ekstra krevende å sitte timevis på flyplassen uten å vite hva som ville skje videre.

Kvinnene sier til Dagbladet at de opplevde oppfølgingen fra Medical Travel som mangelfull.

- Vi hørte ingenting fra dem på flere timer, sier Mosesen.

- Noen av oss skulle startet med medisiner i kveld, men disse er reseptbelagte, og det er ingen her som kan skrive dem ut, fortsetter hun.

Ifølge Mosesen var den første beskjeden de fikk fra Norwegian at den neste mulige hjemturen for dem ville bli på torsdag.

I kveld har kvinnene imidlertid fått beskjed fra Medical Travel at de får reise hjem med et SAS-fly i morgen tidlig.

- Klokka 19 lokal tid ringte direktøren for selskapet og sa at de har ordnet hjemreise for oss i morgen, sier Mosesen.

- Får medisiner

Direktør for Medical Travel, Håkon Nordeng forteller at det er første gang på 13 år at de har opplevd at noen av deres pasienter ikke har kommet hjem med et planlagt fly.

- Vi har en egen representant som reiser sammen med kvinnene, og da hun kontaktet meg, ringte jeg umiddelbart til Norwegian. Jeg satt en time i kø før jeg fikk svar, samtidig som disse kvinnene fortvilt ventet på flyplassen, sier Nordeng til Dagbladet.

- Nå er imidlertid alt i orden. Vi har kjøpt nye billetter til kvinnene via SAS med retur i morgen tidlig, vi har ordet med hotell til dem, og også sørget for at en representant fra oss i Riga kommer til dem i kveld med nødvendige medisiner, sier Nordeng, som understreker at det ikke medfører noen helse-risiko for noen av de slankeopererte kvinnene at de ikke kommer hjem i dag, som planlagt.

- Forståelse

- De har vært gjennom en operasjon, og det er klart det da er slitsomt å sitte i timer på en flyplass, men det er ikke farlig. Det er fire dager siden de ble operert, og ingen av kvinnene ville blitt skrevet ut fra sykehuset nå om de ikke var i form til det, sier han.

- Men jeg har forståelse for at de føler seg fortvilet i en slik situasjon, tilføyer han.

Han legger til at alle deres kunder skriver kontrakt med dem der det tas forbehold om at vær eller streik kan påvirke returen til Norge.

SNØKAOS: Meteorologene melder selv på Twitter at det har kommet fire centimeter nysnø i løpet av natt til mandag. Og slike snømålinger er ikke registrert der siden 28. april 1985. Bildene er fra Dagbladets fotografer, og lesere. Vis mer

Fullbooket

Presseansvarlig i Norwegian, Charlotte Holmbergh Jacobsson bekrefter at flyet fra Riga i dag ble innstilt på grunn av værforholdene i Oslo.

- Alle passasjerene har fått sms om dette, der de har fått tilbud om å booke om billetten eller få pengene tilbake, sier Holmbergh Jacobsson.

- Og dersom man ikke har noe sted å bo i den byen man befinner seg i, er det også mulig å få tilbud om hotell, tilføyer hun.

- Hvorfor kunne dere ikke tilby disse passasjerene ny retur før førstkommende torsdag?

- Vi forsøker alltid å ta best mulig hånd om våre passasjerer, men når det oppstår så store problemer som i dag, kan det ta opptil et par dager ettersom de neste flyene allerede er fullbooket, sier Holmbergh Jacobsson til Dagbladet.

- Vurderer dere å sette inn nye fly?

- Vi bruker i realiteten alle fly vi har, men setter inn nye om vi kan. Men når situasjonen er som nå kan det ta et par dager før vi er der at alle passasjerene kommer seg dit de skal.

- Får refuntert biletten

Holmbergh Jacobsson sier at alle Norwegian-passasjerer som får flyet kansellert får billettutgiftene refundert dersom de velger å benytte et annet flyselskap i stedet.

- Når passasjerene, som i dette tilfellet er nyopererte og trenger medisiner - vil dere da iverksette noen ekstra tiltak?

- Vi forsøker alltid å hjelpe passasjerer så bra vi kan, men i dette tilfellet hadde vi ingen mulighet ettersom værforholdene gjorde at vi måtte kansellere. Været kan man aldri påvirke.