Fem snøscootere kjørte utfor skrent

Feilnavigerte og landet oppå hverandre. To sendt til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et scooterfølge på åtte ble lurt av konturene i terrenget på sørsiden av Van Mijenfjorden på Svalbard i ettermiddag, melder Longyearbyen.net.

Fem av scooterne i følget kjørte utfor en skrent og ble ødelagt. To av de som satt på scooterne, en ung kvinne og en ung mann, ble skadd i ulykken.

Den ene klaget over smerter i mageregionen, mens den andre hadde smerter i ryggen. De er nå innlagt på sykehuset i Longyearbyen.

- Hva skjedde egentlig?

- Følget har kjørt over en bakketopp og falt rett ned på den andre siden. Fallet var på rundt fem meter. Scooterne som kom etter den først landet på hverandre, sier sysselmannsførstebetjent Roar Mordal Hilde til Dagbladet.no.

Tunge maskiner

En scooter veier rundt 250 kilo og om man får en slik over seg, kan man bli drept. De to som ble skadd satt på scooterne da de traff de andre kjøretøyene.

Et helikopter fra Longyearbyen rykket ut til ulykkestedet. Det ligger omlag en halv times flytur unna byen.

Fem snøscootere kjørte utfor skrent

Alle de fem scooterne som var innblandet i kjedekollisjonen er ødelagt og etterlatt i terrenget. De tre som ble varslet og klarte å stanse før de kjørte utfor skrenten, dro tilbake til Longyearbyen på egenhånd i kveld. De fem som sto uten kjøretøy ble med i helikopteret.

Ifølge Sysselmannen på Svalbard er alle de åtte bosatt i Longyearbyen.

KAOS: De to som ble skadd satt på scooter nummer fire og fem som kjørte utfor skrenten. Foto: ROAR MORDAL HILDE
KAOS: De to som ble skadd satt på scooter nummer fire og fem som kjørte utfor skrenten. Foto: ROAR MORDAL HILDE Vis mer
Dette synet møtte Sysselmannens folk da de kom mot ulykkesstedet med helikopter. De involverte var fjellvante og hadde slått opp et telt.