Fem soldater drept i mulig al-Qaida-angrep

Åpnet ild på gassanlegg i Jemen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mistenkte al-Qaida-opprørere har drept fem soldater i et angrep på Jemens eneste eksportterminal for flytende naturgass, ifølge lokale kilder.

De fem ble drept ved et militært kontrollpunkt i nærheten av gassanlegget Balhaf i provinsen Shabwah sørøst i landet, hevder en kilde overfor nyhetsbyrået AFP.

En lokal tjenestemann bekrefter angrepet overfor nyhetsbyrået Reuters. Han opplyser at de fem soldatene ble drept mens de sov tidlig søndag morgen. Gjerningsmennene skal ha drept en vakt før de gikk inn i en fraktkonteiner hvor soldatene lå og sov.

Gjerningsmennene ankom i bil og åpnet ild med automatvåpen før de flyktet fra stedet, ifølge AFPs kilde.

En jemenittisk regjeringstalsmann sa forrige uke at gassanlegget i Shabwah var ett av to mål for angrep fra al-Qaidas fløy på den arabiske halvøy (AQAP). Det franske selskapet Total drifter anlegget sammen med et jemenittisk gasselskap.

Angrepet skjer etter at USA de siste to ukene har trappet opp droneangrepene i Jemen. For en drøy uke siden utstedte USAs regjering et globalt reiseråd på grunn av en mulig terrortrussel mot vestlige interesser i Midtøsten. En lang rekke ambassader ble stengt, blant annet i Jemen.

Samtidig er minst 15 mennesker drept i amerikanske droneangrep mot mistenkte al-Qaida-mål i Jemen de siste tre dagene.

(NTB-AFP-Reuters)