RYKKET UT: Brannvesenet måtte rykke ut til fem branner natt til torsdag. Fire av dem er i samme gate og fikk brannvesenet til å se rødt..
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
RYKKET UT: Brannvesenet måtte rykke ut til fem branner natt til torsdag. Fire av dem er i samme gate og fikk brannvesenet til å se rødt.. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Fem søppelbranner på én time: Veldig trist at noen har hjerte til å misbruke offentlige ressurser på denne måten

Brannvesenet ser rødt etter å ha rykket ut på fem branner i natt som trolig var påsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var ei hektisk natt for brannvesenet i Oslo natt til onsdag.

I løpet ev én drøy time mellom 01.15 og 02.15 måtte politiet rykke ut til fem branner i søppeldunker, søppelskur og ei avistralle.

Fire av brannene var i Dr. Dedichens vei på Trosterud i Oslo. Politiet mistenker at brannene er påsatt, og har jaktet gjerningspersoner i området. Samtidig gjorde de fire brannene arbeidet svært krevende for brannvesenet.

- Farlig

- En av brannene var tett på en bygning hvor det bor fryktelig mange mennesker. Dette skaper utrygghet for folk. Det setter vi overhodet ikke noe pris på, sier operatør ved Oslo brann- og redningsetat Morten Bratli til Dagbladet.

- Første melding gikk ut på at det brant i et bygg, men det brant på utsida. Det er dermed veldig mye ressurser som knytter oss til den første meldingen. Også må vi kjøre på kryss og tvers på hele Trosterud for å slukke søppeldunker, sier Bratli.

Operatøren er tydelig oppgitt over at noen har valgt å tenne på søppeldunkene. I tillegg sier han at det er farlig.

- Dette kan ende i at ressursene trengs et annet sted. Det vil ta lenger tid, og du kan tenke deg hva konsekvensene blir. Det tror jeg ikke de har tenkt på, sier han.

- En kan jo lure på hva som går gjennom hodet på dem noen ganger, sier han.

- Veldig trist

Etter fire twittermeldinger om branner, der den neste ble mer oppgitt enn den andre, tvitret til slutt Oslo brann- og redningsetat:

«Nå er vi lut lei dette søppelkasserallyet midt på natta. Veldig trist at noen har hjerte til å misbruke offentlige ressurser på denne måten.»

Selv om operatøren har lite til overs for de som tenner på søppeldunkene, får naboene i Stasjonsveien på Holmenkollen - der en avistralle sto i fyr - skryt.

- Naboene tok hageslangen og begynte å dynke ned veggen på det nærmeste huset. De slapp billig unna med smelta takrenne og gjorde en kjempejobb.