Fem søppelbranner på én time: Veldig trist at noen har hjerte til å misbruke offentlige ressurser på denne måten

Brannvesenet ser rødt etter å ha rykket ut på fem branner i natt som trolig var påsatt.

RYKKET UT: Brannvesenet måtte rykke ut til fem branner natt til torsdag. Fire av dem er i samme gate og fikk brannvesenet til å se rødt..
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
RYKKET UT: Brannvesenet måtte rykke ut til fem branner natt til torsdag. Fire av dem er i samme gate og fikk brannvesenet til å se rødt.. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var ei hektisk natt for brannvesenet i Oslo natt til onsdag.

I løpet ev én drøy time mellom 01.15 og 02.15 måtte politiet rykke ut til fem branner i søppeldunker, søppelskur og ei avistralle.

Fire av brannene var i Dr. Dedichens vei på Trosterud i Oslo. Politiet mistenker at brannene er påsatt, og har jaktet gjerningspersoner i området. Samtidig gjorde de fire brannene arbeidet svært krevende for brannvesenet.

- Farlig

- En av brannene var tett på en bygning hvor det bor fryktelig mange mennesker. Dette skaper utrygghet for folk. Det setter vi overhodet ikke noe pris på, sier operatør ved Oslo brann- og redningsetat Morten Bratli til Dagbladet.

- Første melding gikk ut på at det brant i et bygg, men det brant på utsida. Det er dermed veldig mye ressurser som knytter oss til den første meldingen. Også må vi kjøre på kryss og tvers på hele Trosterud for å slukke søppeldunker, sier Bratli.

Operatøren er tydelig oppgitt over at noen har valgt å tenne på søppeldunkene. I tillegg sier han at det er farlig.

- Dette kan ende i at ressursene trengs et annet sted. Det vil ta lenger tid, og du kan tenke deg hva konsekvensene blir. Det tror jeg ikke de har tenkt på, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer