Fem store bandeoppgjør

Fem av de mest dramatiske episodene i Oslos gjengoppgjør i 2000:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. påskedag: Flere ungdommer stormet inn på Adam Pizza på Rasta i Lørenskog og skjøt mellom fire og åtte skarpe skudd med en Glock-pistol. 21-åring med tilknytning til B-gjengen sier det var A-gjengen som ville ta ham. Fem- seks timer seinere smalt det igjen. Denne gangen i Smalgangen på Grønland. Insidere i miljøet hevder at vietnameserne og A-gjengen da gikk til angrep på en gruppe thaier. Flere skudd ble avfyrt. Politiets problem er at de kriminelle ikke snakker med dem.

24. september: To av medlemmene i B-gjengen ble knivskadd da A-gjengen og andre menn gikk til angrep på Jordal i Oslo.

26. september: Midt i rushtrafikken i Oslo sentrum åpnet tre personer ild mot BMW-en til Arbab Arfat (21) og hans 17-årige kamerat. Iført hvite hansker pepret en av attentatmennene bilen med kuler. En av attentatmennene er kjent som medlem av A-gjengen.

23. november: Seks personer ble arrestert etter at medlemmer av A- og B-gjengen støtte sammen i og utenfor Oslo tinghus i går ettermiddag. Alle seks fikk 4000 kroner i bot, før de ble løslatt. Ingen har vedtatt. Nå krever medlemmer av A-gjengen på tiltalebenken bedre beskyttelse fra politiet i Tinghuset.

13. desember: Fire ungdommer ble anholdt etter et voldsomt slagsmål mellom folk fra den såkalte A-gjengen og B-gjengen. Folk utenfor Oslo City ble vitner til at personer ble sparket, slått og dengt med jernstenger i et voldsomt og brutalt slagsmål mellom et femtentall ungdommer. En ungdom kjørt til sykehus med flere knivstikk i ryggen.