- Fem studenter skutt på skole i USA

En av studentene er bekreftet død. En ung gutt er pågrepet. Han kan ha postet trusselmelding på Twitter i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av elevene som ble skutt i morges under en skyteepisode på Chardon High School i Ohio, døde av skadene han pådro seg ifølge CNN.

Fire mannlige og en kvinnelig student skal ble skadd under skytingen i morgentimene lokal tid.

Politiet skal ha anholdt en antatt gjerningsmann. Vedkommende omtales av flere medier som en ung gutt. Det er så langt ikke kommet bekreftede meldinger om vedkommende var elev ved skolen, men flere elever sier at vedkommende var en medelev, ifølge The News Herald.

TRØSTER HVERANDRE: Elever trøster hverandre i det de evakueres fra Chardon High School i småbyen Chardon i delstaten Ohio. Foto: Reuters / Scanpix / WKYC Cleveland
TRØSTER HVERANDRE: Elever trøster hverandre i det de evakueres fra Chardon High School i småbyen Chardon i delstaten Ohio. Foto: Reuters / Scanpix / WKYC Cleveland Vis mer

CNN melder at en lærer jagde skyteren ut av skolen. Ifølge flere kilder nyhetskanalen har snakket med omtales læreren som en helt etter at han kan ha avværget at flere ble skadet.

Varslet skytingen på Twitter Ifølge en student CNN har snakket med kan den mistenkte etter skoleskytingen ha postet en trussel på Twitter søndag kveld.

- Jeg tror han sa at han skulle ta med et våpen på skolen, men det var ingen som trodde på ham, sier sudenten Evan Erasmus til CNNs samarbeidspartner WEWS TV.

Ifølge CNN overga den unge mannen seg til sivile etter å ha rømt fra skolebygningen.

Bekymrede foreldre Chardon er en liten by på vel 5000 mennesker øst for Cleveland. Skytingen skal ha funnet sted i kafeteriaen på skolen.

SKYTEDRAMA: Elever evakueres fra Chardon High School i småbyen Chardon i delstaten Ohio. Foto: Reuters / Scanpix
SKYTEDRAMA: Elever evakueres fra Chardon High School i småbyen Chardon i delstaten Ohio. Foto: Reuters / Scanpix Vis mer

Ifølge flere medier samler nå bekymrede foreldre seg i området rundt skolen:

Ifølge en mor, Jessica Bryant skal datteren hennes, Allison, ha sett skytingen og sendt henne sms. En annen forelder News Channel 5 har snakket med forteller at hun har tekstet med datteren som befinner seg inne på skolen. Theresa Hunt forteller til kanalen at studentene er veldig redde.

Fire skadd Ifølge Channel 12 News går det rundt 1150 studenter på ungdomsskolen. Skytingen skjedde i det skoledagen var i ferd med å begynne i den lille byen. Skolebusser på vei til skoler i området snudde med barna og foreldre ble bedt om å hente barn som allerede var kommet til skolene.

CNN melder at minst fem studenter er skadet etter at to personer tok seg inn i skolekantina og åpnet ild i det skoledagen var i ferd med å begynne. Larry Reiter fra skoleledelsen bekrefter ifølge nyhetskanalen at flere er skadet, men han vet ikke hvilken tilstand de skadde elevene er i.

Geauga County Sheriff  Daniel McClelland sier at de fem ofrene ble skutt på tre forskjellige steder inne på skolen, og at et håndvåpen ble brukt, ifølge News Channel 5.


Dagbladet følger saken.

SKYTEDRAMA: Elever evakueres fra Chardon High School i småbyen Chardon i delstaten Ohio. Foto: John Horton / The Plain Dealer / AP
SKYTEDRAMA: Elever evakueres fra Chardon High School i småbyen Chardon i delstaten Ohio. Foto: John Horton / The Plain Dealer / AP Vis mer