Fem svenske politimenn arrestert

I Sverige er fem politimenn arrestert. Mennene er mistenkte for å ha begått lovbrudd i tjenesten, men poltiet vil ikke opplyse hva slags brodd. I januar anmeldte en kvinne svenske politimenn for voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det svenske byrået TT som melder om arrestasjonene. De fem har blitt avhørt flere ganger i dag, ifølge statsadvokat Pär Andersson.

Andersson vil ikke fortelle hva politimennene er mistenkte for eller om de har tilstått noe i avhørene.

Det eneste han vil si, er at forbrytelsene har skjedd i Malmö. En kvinne og fire menn er arrestert. Alt annet holdes foreløpig hemmelig.

Anmeldte politiet for voldtekt

I slutten av januar gikk en 40 år gammel kvinne til politiet og anmeldte voldtekt. Kvinnen hevdet at hun ble misbrukt og voldtatt mens hun satt på glattcelle. Hun ble plukket opp av politiet utenfor et utested, ifølge politiet fordi hun var beruset, men dét avviser kvinnen.

På cella ble kvinnen tvunget til å kle av seg og knele. Deretter skal de uniformerte mennene ha voldtatt henne, blant annet med en politikølle. Legeerklæringen underbygger påstanden om overgrep: Kvinnen hadde rifter i underlivet, og den ene eggstokken var skjøvet 10 centimeter bakover.

Overgrepene skjedde i Skåne, men det ble den gang ikke opplyst i hvilken by de skjedde. Malmö ligger i Skåne.