Australia i sorg:

Fem tenåringer døde i skrekkulykke

En grusom tragedie ryster et lite lokalsamfunn.

I SORG: Tre jenter og to gutter mistet livet tirsdag kveld. Den 18 år gammel sjåføren overlevde sammenstøtet. Foto: AAPIMAGE via Reuters Connect
I SORG: Tre jenter og to gutter mistet livet tirsdag kveld. Den 18 år gammel sjåføren overlevde sammenstøtet. Foto: AAPIMAGE via Reuters Connect Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre jenter og to gutter på henholdsvis 14, 15 og 16 år døde momentant da bilen de satt i kjørte rett inn i et tre langs en smal landevei.

Ulykken fant sted tirsdag kveld i den lille byen Buxton i New South Wales, Australia.

Alle de fem omkomne gikk på samme videregående skole, skriver den britiske avisa The Guardian.

- Et av de verste åstedene

Den 18 år gamle sjåføren overlevde sammenstøtet og ble fraktet til sykehuset, hvor han har avlagt urin- og blodprøver. Ifølge politiet blåste mannen negativt på promilletesten på stedet.

18-åringen skal ikke være livstruende skadd.

- Jeg har jobbet i politiet i 38 år, og dette er et av de verste åstedene jeg noen gang har sett. De er alle lokale barn og går på den lokale videregående skolen, sier politisjefen i Camden-politiet, Paul Fuller.

- En slik tragedie kommer til å ha ringvirkninger gjennom hele lokalsamfunnet.

ET LITE SAMFUNN: Onsdag morgen besøkte mange åstedet for å legge ned blomster. Foto: AAPIMAGE via Reuters Connect
ET LITE SAMFUNN: Onsdag morgen besøkte mange åstedet for å legge ned blomster. Foto: AAPIMAGE via Reuters Connect Vis mer

- Tyder på høy hastighet

Under en pressekonferanse onsdag morgen ble det bekreftet at tenåringene hadde presset seg sammen i bilen, som var en pickup av merket Nissan Navara.

Alle seks skal ha sittet i kupeen.

- Det var seks personer i kjøretøyet, og det er registrert som en fireseter. På dette stadiet går vi etter alt i sømmene. Våre foreløpige undersøkelser tyder på at høy hastighet er en mulig faktor i denne ulykken, sier Jason Hogan fra politiet.

Samtidig opplyser han om at den overlevde 18-åringen hadde et førerkort som bare var midlertidig.

I avhør

Ifølge australske ABC News forlot sjåføren sykehuset onsdag morgen. Kort tid seinere ble han arrestert av politiet. Han sitter i skrivende stund i avhør, opplyser nyhetsnettstedet.

Faren til en av de omkomne, John Van de Putte, sier til ABC at han ikke bærer nag til sjåføren.

- Han kommer til å gå gjennom et helvete, sier han.

KRASJET I ET TRE: Ifølge politiet skal trolig årsaken til ulykken være høy hastighet. Foto: AAPIMAGE via Reuters Connect
KRASJET I ET TRE: Ifølge politiet skal trolig årsaken til ulykken være høy hastighet. Foto: AAPIMAGE via Reuters Connect Vis mer

Øyevitnet Mary Pace, som var en av de første personene på stedet, forklarer at bilen ungdommene satt i var et totalvrak.

- Man kunne ikke se fronten eller bakdelen på bilen. Den var fullstendig ødelagt, forklarer Pace.

- Alle kjenner alle

Ordfører i Wollondilly Shire, Matt Gould, sier til ABC at alle kjenner alle i det lille lokalsamfunnet.

- Buxton er veldig lite og har en sammensveiset befolkning. Alle kjenner alle. Jeg mangler virkelig ord for hvordan jeg skal uttrykke hvor ødelagt hele samfunnet vårt er i dag.

Den videregående skolen, hvor samtlige var elever, samt nærliggende barneskoler hvor de omkomne har søsken, får nå rådgivning.

Stasjonssjefen ved New South Wales ambulansetjeneste, sier at skadene som møtte dem på åstedet var så konfronterende at helsepersonellet fortsatt er sterkt preget.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer