ALVORLIG SAK: Politiadvokat Tom Hamnes sier at politiet i Molde etterforsker en alvorlig voldtektssak der en fornærmet kvinne i tenårene er offer. FOTO: Erik Hattrem
ALVORLIG SAK: Politiadvokat Tom Hamnes sier at politiet i Molde etterforsker en alvorlig voldtektssak der en fornærmet kvinne i tenårene er offer. FOTO: Erik HattremVis mer

Fem tenåringer siktet for voldtekt i Molde

Fem tenåringer er siktet for voldtekt av en tenåringsjente i Molde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE/BERGEN (Dagbladet): Politiadvokat Tom Hamnes i Nordmøre og Romsdal politidistrikt sier til Dagbladet at alle fem er siktet for voldtekt og medvirkning til voldtekt.

Alle de voldtektssiktede er i tenårene. De ble pågrepet søndag og mandag. To av personene er bosatt i Molde og tre personer har tilhørighet på Sunnmøre. Den fornærmede er ei jente i tenårene og bor i Molde.   Politiadvokat Tom Hamnes skriver i en pressemelding mandag ettermiddag at det er gjennomført en omfattende etterforskning i saken så langt. Flere vitner er avhørt. Fire av de siktede er avhørt. Den femte personen vil bli avhørt i løpet av mandag kveld. Politiet mener å ha god oversikt over hendelsesforløpet gjennom den utførte etterforskningen.

- To gjerningspersoner  Ut fra den fornærmedes forklaring til politiet, skal det ha vært to gjerningspersoner. På bakgrunn av kvinnens forklaring og den øvrige etterforskningen, også de siktedes forklaring, ble to av de siktede løslatt mandag. Politiet anser deres rolle som avklart.     Politiet vil ta stilling til om de tre gjenværende pågrepne skal fremstilles for varetektsfengsling fortløpende.
Politiet jobber for å få oppnevnt en bistandsadvokat til den fornærmede kvinnen.

Privat bolig Politioverbetjent og etterforskningsleder Arild Angen ved Molde politistasjon sier til Dagbladet at de etterforsker en sak der en kvinne skal ha blitt voldtatt i en privat bolig natt til søndag. Det skal ha vært flere personer til stedet i boligen i Molde.

- Vi har siktet fem personer og har i tillegg to personer som har status som vitner. Saken har fått høy prioritet. Vi  jobber nå med tekniske og taktiske undersøkelser. Det gjenstår en del avhør, men jeg kan si at vi allerede har en god oversikt over hva som har skjedd, sier Arild Angen.

Kvinnen har gjennomgått medisinske undersøkelser. Prøver er sendt til Rettsmedisinsk institutt for å bli analysert.

- Vi har bedt om at de rettsmedisinske undersøkelsene får høy prioritet, sier politiadvokat Tom Hamnes.

Kan bli fengslet Dette skal være den fjerde voldtekten som er anmeldt i Molde på ett år, ifølge Rbnett.no

- Jeg vet ikke nå hvor lang tid det vil ta før vi får svar på prøvene fra Rettsmedisinsk institutt, men saken blir også der prioritert ut fra sakens alvor, sier  politioverbetjent Arild Angen.