FØLGER TERRORNETTVERK:  Frankrikes statsminister Manuel Valls letter på sløret om materiale fransk overvåkningstjeneste vet. Foto: Philippe Wojazer, Reuters/NTB Scanpix.
FØLGER TERRORNETTVERK: Frankrikes statsminister Manuel Valls letter på sløret om materiale fransk overvåkningstjeneste vet. Foto: Philippe Wojazer, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Fem terroraksjoner avverget i Frankrike

442 franske statsborgere i Syria nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem planlagte terrorangrep er blitt avslørt og forhindret de siste månedene, opplyser landets statsminister Manuel Valls til radiokanalen France Inter.

Uttalelsen kommer få dager etter at fransk politi pågrep en mann de mener hadde planer om å angripe en eller to kirker utenfor Paris.

De fem planlagte angrepene er blitt stoppet etter at tolv personer ble drept i lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo 7. januar.

Ifølge Valls har terrortrusselen mot Frankrike aldri vært så høy som nå.

- Gjennom vår historie har vi aldri måttet stå overfor terrorisme av en slik grad, sier han.

Det var en 24-årig fransk-algerisk IT-student som søndag ble pågrepet. Han er mistenkt for å ha planlagt minst ett kirkeangrep. I tillegg er mannens DNA koblet til drapet på en 32 år gammel kvinne i Villejuif samme helg.

24-åringen var kjent for fransk etterretningstjeneste fordi det var mistanke om at han ville reise til Syria for å kjempe sammen med jihadister.

442 i Syria
Ifølge Valls har 1573 franske statsborgere eller beboere involvert seg i «terrornettverk».

442 av dem er trolig i Syria per dags dato, og 97 av dem skal ha dødd i det krigsherjede landet.

- Jeg vil minne om at sju franske statsborgere har dødd i selvmordsangrep i Syria eller Irak, sa Valls til France Inter.

(NTB-AFP).