Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem terrormistenkte brakt til klimafengselet

Terrorangst på klimatoppmøtet i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KØBENHAVN (Dagbladet): Dansk politi har arrestert tre menn og to kvinner og brakt dem til klimafengselet, mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep i forbindelse med klimatoppmøtet i København. Det melder Ekstrabladet.dk.

I ettertid ser det hele ut til å ha vært en misforståelse.

Terrornavn
I en pressemelding skriver politiet at de stanset en danskregistrert Mercedes kassebil like før klokka 11 i formiddag i Sydhavnsgade. I bilen var tre menn, alle av «arabisk utseende». Den ene av mennene oppga ifølge politiet navnet til en 25 år gammel amerikansk statsborger som er internasjonalt etterlyst for terrorisme. De to andre mennene var en 35-årig dansk statsborger og en 27-årig statsløs palestiner.

Ført til klimafengselet
De tre mennene ble ført til provisoriske klimafengselet på Retorvej i Valby. Bilen ble også innbragt, og undersøkt av sprengstoffeksperter og teknikere. I etterkant av arrteestasjonene ransaket politiet to adresser i København. Her ble to kvinner arrestert.

Til Dagbladet forteller Lars Borg ved Københavnpolitiet at det nå er bekreftet at den ene som ble pågrepet ikke er den internasjonalt etterlyste terroriste, som politiet først mistenkte 25-åringen for å være. Dette ble klart etter at politiet sammenlignet fingeravtrykk.

- Vi hadde en mistanke, men våre undersøkelser viser nå at det ikke er snakk om den etterlyste amerikanske terroristen, sier Borg til Dagbladet

Mannen skal ikke ha opplyst feil navn med vilje. Borg sier til Dagbladet at det skal være snakk om en misforståelse.

- Misforståelse
- Det kan ha vært noen misforståelser. Likevel valgte man å ikke ta noen sjanser for å undersøke saken nærmere, forklarer Borg.
 
Saken har nå status som en vanlig asylsak.

Det var i forbindelse med et rutinemessig oppdrag at politiet ble usikker på om den ene av de fem pågrepne var en internasjonalt terrormistenkt amerikaner.

Dagbladet.no kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media