Fem terrormistnkte arrestert i USA

Amerikansk politi har arrestert fem menn som er mistenkt for å være medlemmer i en terrorcelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgermesteren i Buffalo i staten New York sier at føderalt politi fortalte ham at de etterforsket en sak som angikk nasjonens sikkerhet.

Hjalp terroristene?

Kilder i Washington sier til avisa USA Today at mennene skal siktes for å ha gitt støtte og hjelp til terrorister.

Mennene ble arrestert i går kveld, etter at politiet hadde ransaket flere leiligheter og et lokale som tilhører et arabisk forsamlingslokale. Alle fem skal opprinnelig komme fra Jemen, men de har amerikansk statsborgerskap.

Albaneh Mosed sier at politiet har arrestert broren hans, Shafal Mosed (24), men benekter at Shafal har noen forbindelse til al Qaida.

Shafal er gift, har en liten sønn på tre år og har nettopp fått seg ny jobb som telefonselger.

- Hvis han var en terrorist, hadde jeg vært den første til å vite det, sier broren.

- Han er en fredelig person. Hele nabolaget elsker ham og alle som møter ham, elsker ham. Jeg skulle gjerne risikert livet mitt for å bevise at politiet tar feil.

Hjalp politiet

Politiet skal ha begynt å overvåke mennene etter at de fikk tips fra muslimer i den lokale moskeen om at det foregikk mystisk aktivitet blant noen av medlemmene.

- Jeg vil ikke ut med detaljer, men vi har hatt mye hjelp fra det muslimsk-amerikanske samfunnet, sier en talsmann for politiet.

Amerikanske myndigheter hevder at mennene har deltatt på treningsleirer i Afghanistan med al Qaida. To av mennene innrømmer at de var i Afghnaistan, og at John Walker Lindh deltok på den samme leiren, og Osama bin Laden kom til leiren og talte.