Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem til legevakt etter båtbrann

28 mennesker er evakuert etter at en hurtigbåt kom i brann mandag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble slått alarm etter at det begynte å brenne ombord i hurtigbåten Fjordskyss i kveld.

Båten var på vei med mannskap til boreriggen Eirik Raude, som er under slep fra Vestlandet til Barentshavet.

Brannen oppsto da skyssbåten var i Ølsfjorden.

- Brannen oppsto i et instrumentpanel ombord i skipet. Det ble raskt slukket med et pulverapparat, opplyser operasjonsleder Thor Gunnar Westlye ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.no.

Til plattformen

Passasjerer og mannskapet ble evakuert over i kystvaktskipet Titran. Skyssbåten lå og drev i sjøen da kystvaktskipet kom til unnsetning.

- I kveld har vi fått beskjed fra politiet at fem av de som var ombord i båten som brant er overført til legevakta i Ølen, sier vakthavende redningsleder Joe Braseth ved Hovedredningsenstralen på Sola.

De fem fikk brekningsfornemmelser og følte seg svimle.

- Vi fikk evakuert passasjerene - 26 personer i alt - direkte over til oss. Vi fikk gitt dem en kopp kaffe, og det så ut til at de hadde det greit, forteller Terje Rødahl, kapteinen ombord kystvaktskipet Titran.

- Vi lå til kai da vi fikk melding om at det var brann i båten. Da vi kom frem, hadde de klart å slukke, men de var engstelige for at den kunne ha spredd seg til maskinen. Branntilløpet hadde vært i det elektriske anlegget, forteller han til Dagbladet.no.

Han forteller at en supplybåt har tatt Fjordskyss under slep tilbake til Ølen.

- Vi fraktet passasjerene til kai lenger ute i fjorden, ved en plass som heter Inbjoa. Nå har vi begynt å frakte arbeiderne ut til plattformen Eirik Raude.

REDDET:</B> 28 personer ble tatt ombord i kystvaktskipet Titran. I kveld er fem mann sendt i land med ubehag etter å ha pustet inn røyk.
HJALP TIL:</B> KV Titran kom de evakuerte til unnsetning. 28 mennesker ble evakuert.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media