Fem til Ullevål etter ulykke nord for Minnesund

Et barn satt i den ene bilen - Tre dansker var også involvert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om ulykken like før klokken 15. Fem personer er sendt til Ullevål sykehus, to av dem med alvorlige skader.

- De to hardest skadde ble fløyet ned, mens de andre ble sendt med ambulanse. Det var ikke flere involvert, sier operasjonsleder Bjørn Jahr til Dagbladet.

- I den ene bilen satt det tre dansker, mens det i den andre bilen satt to norske borgere. Det var trolig en dame i 60-årene fra Oslo som var fører av den bilen, og det skal ha vært et barn i bilen også, sier Jahr.

De to med mest alvorlige skader satt i hver sin bil. I den ene bilen satt tre danske kvinner, en i begynnelsen av 60-årene, en i 30-årene og en i 20-årene.

Kom over i motsatt kjørefelt Ulykken skjedde om lag fem kilometer nord for Minnesund.

- Så langt har det kommet inn melding om at det er to involverte personbiler, og den ene kan det se ut som har kommet over i motsatt kjørefelt, sier Jahr.

Alle hjelpestyrker, inkludert luftambulanse to luftambulanser, ble sendt til stedet, opplyser Romerike-politiet.

Veien delvis åpnet Veien ble sperret på strekningen, men delvis åpnet igjen i 17-tiden.

- Ulykkesgruppa er på stedet og vi dirigerer nå trafikken forbi i puljer. Vi håper at det ikke vil ta så alt for lang tid før ulykkesgruppa er ferdig på stedet og vi kan åpne veien igjen, sier Jahr.

Fredagen er en viktig utfartsdag i forbindelse med vinterferien. Det ble dermed store køer i begge retninger da veien ble stengt.