FEM TILTALT: Fem personer er tiltalt i millionbedragriet mot Nordea i juli i fjor. Mannen (35) i bakgrunnen tilsto og er allerede dømt i saken. Foto: Politiet/Nordea
FEM TILTALT: Fem personer er tiltalt i millionbedragriet mot Nordea i juli i fjor. Mannen (35) i bakgrunnen tilsto og er allerede dømt i saken. Foto: Politiet/NordeaVis mer

Fem tiltalt for million- bedragri mot Nordea

Fem personer tiltalt for bedrageri av 63 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er et av de største bankbedrageriene i Norge, skriver VG Nett. Alle fem - fire menn og en kvinne - nekter straffskyld i saken.

I juli i fjor skal gruppen ha klart å overføre 63 millioner kroner fra kontoen til en norsk kvinne til banker i Dubai.

Politiet avsluttet sin etterforskning i mai i år. Statsadvokat Elisabeth Ramstad tok fredag ut tiltale mot de fem som har vært siktet i saken.

Tre av mennene er tiltalt for grovt bedrageri og organisert kriminalitet. Kvinnen og den fjerde mannen er tiltalt for grovt bedrageri.

Mennene som skal ha gjennomført bedrageriet, skal ha fått hjelp fra en ansatt i Nordea i filialen på Tveita i Oslo. Han skal ha registrert en falsk fullmakt i navnet på den rike enken som var kunde i banken. Slik fikk trioen tilgang til hennes konto.

- Vi mener at de har laget et opplegg med en innsider i banken som har muliggjort bedrageriet. Det virker gjennomtenkt, og de har blant annet søkt på rike personer for å finne ut hvem sin identitet de skal bruke, sier statsadvokaten.
(NTB)