Fem tiltalt i overgreps- saken i Alvdal

Voldtekter og overgrep av barn over flere år skal ha blitt filmet. Tar forbehold om forvaring for to av de tiltalte.

FEM TILTALT: Fem personer er tiltalt i saken. Det skal være voldtekter og overgrep av flere barn, den yngste bare seks år. Ovegrepene skal ha blitt filmet. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
FEM TILTALT: Fem personer er tiltalt i saken. Det skal være voldtekter og overgrep av flere barn, den yngste bare seks år. Ovegrepene skal ha blitt filmet. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Riksadvokaten har beordret de svært alvorlige tiltalepunktene mot fem personer, tre menn og to kvinner i alderen 56 til 64 år, i overgrepssaken fra Alvdal.

Hedmark og Oppland statsadvokatembeter tar i tiltalen forbehold om påstand om forvaring i 14 år for en 64 år gammel mann og forvaring i 13 år for en kvinne (56).

Hele 11 tiltalepunkter må de fem personene svare for når rettssaken mot dem starter i begynnelsen av januar.

To søskenpar De mest alvorlige tiltalepunktene gjelder voldtekt av to barn i tidsrommet høsten 2003 til februar 2005.

Ifølge tiltalen er flere barn voldtatt og mishandlet seksuelt over flere år av voksne i Alvdal.

To søskenpar skal være blant ofrene. To av de tiltalte som det trolig legges ned påstand om forvaring mot er en tidligere stefar og en mor.

Barnas foreldre skal selv ha bidratt til overgrepene og skal ha holdt sine barn nede.

Voldtekter og overgrep skal ha blitt filmet og fotografert. Også andre barn og voksne skal ha vært til stede da det skjedde, uten at noen voksne har grepet inn, ifølge tiltalen.

Alle tilfellene tiltalen omfatter skal ha skjedd i årene 2003 til 2007 og det yngste offeret skal ha vært seks år på gjerningstidspunktet.

To av barna i saken er autister. Den ene moren og stefaren er tiltalt for å ha utnyttet noens psykiske lidelse eller utviklingshemming.

To millioner kroner De to barna, som er erklært nærmere 50 prosent varig invalide etter overgrepene, krever to millioner kroner hver i erstatning. Kravet er rettet mot moren, stefaren og mot en nabo som skal ha hatt en mindre alvorlig rolle i saken. Barnas bistandsadvokat, Inger Johanne Reiestad-Hansen, sier til NRK at erstatningskravet, som skal behandles samtidig som straffesaken i januar, bare blir symbolske for skadene barna er påført.
Dagbladet kommer med mer.