Fem turister savnet etter dykketur

Fryktes omkommet i sterke strømmer utenfor Indonesia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre briter, én svenske og én franskmann har vært forsvunnet i over ett døgn etter at de dro ut på dykketur i Komodo nasjonalpark i går.

Turistene dro up på en organisert dykkertur i vannene rundt Nusa Tenggara øyene, som ligger øst for Bali. Da de ikke kom tilbake som planlagt, slo etter hvert dykkerselskapet alarm.

- Et redningsteam fra det indonesiske politiet og marinen gjennomførte et søk i morges etter de savnede, men uten resultater så langt, sier politisjef Butje Hello, til SkyNews.

Kona kom ikke tilbake

Politiet mener dykkerne ble trukket ut til havs av en strøm. Vannene er kjent for å farlige havsstrømmer, i tillegg til vakre koraller og rike fiskeliv.

Ernest Lewandowski driver dykkerselskapet sammen med sine kone Kathleen, som er en av de savnede britiske kvinnene. Han og kona svømte ut med hver sin gruppe i går formiddag.

Han forsto ikke at de andre dykkerne var borte før hans gruppe kom tilbake til båten som planlagt. Begge dykkergruppene skulle returnere til båten etter en times dykketur.

- Det har vært tre båter ute og lett etter dem i dag. Jeg var på en speedbåt som kjørte rundt til alle strendene for å se om de hadde blitt skylt i land, sier en fortvilet Lewandowski til SkyNews.

Dykker med strømmene

Sveriges, Frankrikes og Storbritannias konsulater er alle informert om hendelsen og bekrefter at deres statsborgere er savnet.

-  Jeg kan bekrefte at en svensk kvinne var med i dykkegruppen, sier Teo Zetterman, pressetalsmann for svensk UD.

En britisk dykkeinstrutør forteller at dykkingen i området ofte foregår ved at man lar seg fange av en havsstrømm og flyter på den før du dykker opp igjen langt bortenfor startsstedet.